(FOTO) Aglomerație și lacrimi în prima zi de grădiniță

(FOTO) Aglomerație și lacrimi în prima zi de grădiniță

Prima zi de grădiniță a început într-o mare lacrimi, părinți grăbiți și cozi interminabila la intrarea în unitatea de învățământ.

Cu măști mai multe decât buchetele de flori sărăcăcioase anul acesta,  botoșănenii și-au condus preșcolarii, unii dintre ei înlăcrimați,  către unitățile de învățământ.

La Grădinița nr. 19 din Botoșani, coada formată de părinți și copii ocupa aproape toată aleea din incinta unității.

Mai mult sau mai puțin nerăbdători, părinții așteptau preluarea copiilor de către cadrele didactice și personalul de îngrijire, spațiul din preajma ușii devenind astfel loc de rămas bun și vorbe duioase.

Și anul acesta, accesul părinților în grădinițe va fi restricționat, copiii fiind preluați de cadrele didactice la poarta unității.

Unii părinți privesc cu neîncredere desfășurarea noului an școlar și sunt convinși că activitatea didactică fizică  din grădinițe va lua sfârșit cât de curând.

„Nu cred că va dura prea mult. Am auzit ca vor să ne închidă din nou. Nu cred că prind Crăciunul cu copilul la grădiniță”, a declarat părintele unui copil.

Pe de alte parte, pentru mulți copii, prima zi de grădiniță constituie un moment  de fericire, așteptat cu nerăbdare, mai ales dat fiind faptul că, în cazul Grădiniței  nr.19, activitatea s-a desfășurat online de la începutul lunii mai, din cauza lucrărilor de reabilitare.











 

 

Spune-ne opinia ta