„FOOD LAB- Translate Recipes into Chemistry Language”, proiect Erasmus+ derulat de o școală din județ

În perioada 19-22 octombrie 2021, 17 elevi și 4 profesori de la Școala Gimnazială nr.1 Ungureni au participat la activitățile din cadrul mobilității transnaționale de proiect Erasmus + de la școala Osnovna škola Hugo Badalić, din Slavonski Brod, Croația.

Aceasta a fost ultima mobilitate transnațională din cadrul parteneriatului strategic între unități școlare Erasmus+  intitulat ”FOOD LAB: Translate Recipes into Chemistry Language”.

Beneficiind de îndrumarea profesorilor, elevii au realizat cu succes toate sarcinile care le-au fost atribuite. Spre exemplu, în prima zi a mobilității, elevii au realizat prezentări power-point ale școlii, localității și țării noastre, pe care, mai apoi, le-au prezentat pe platformele Google Meet și TwinSpace colegilor din țările partenere. În aceeași zi, au realizat, pe echipe, experimente chimice utilizând ingrediente pe care le folosim în mod obișnuit în bucătărie. Astfel, elevii noștri au putut identifica și explica procesele chimice care au loc în timpul preparării alimentelor.

Situația epidemiologică din România cauzată de răspândirea virusului SARS-COV-2, precum și refuzul părinților de a-și da acordul pentru vaccinarea elevilor din proiect, au constituit factorii decisivi în luarea deciziei ca echipa de proiect de la școala din Ungureni să participe on-line la activitățile acestei mobilități transnaționale.

Miercuri, elevii din toate țările partenere au prezentat mâncăruri tradiționale din țările lor și au explicat metoda de preparare, după care au preparat mâncăruri tradiționale croate. Spre exemplu, elevii noștri au preparat două salate croate tradiționale, fiind încântați de rezultatul final, care a fost unul delicios.

Joi, elevii au luat un interviu domnului Drochioi George, un priceput bucătar din Ungureni. Interviul a fost filmat, mai apoi editat, fiindu-i adăugată subtitrarea în limba engleză. În aceeași zi, elevii au realizat un quiz despre Croația care a fost distribuit ulterior tuturor partenerilor din proiect.

Vineri, elevii au realizat picturi utilizînd culori tempera pe bază de gălbenuș de ou pe care ei înșiși le-au preparat. În a doua parte a zilei, elevii și profesorii au completat chestionare create de școala organizatoare și au participat la o întâlnire de proiect în care s-a oferit un feed-back pertinent al activităților desfășurate.

La sfârșitul acestei mobilități, elevii noștri și-au îmbunătățit cunoștințele de comunicare în limba engleză, au dobândit noi cunoștințe de chimie, și-au îmbunătățit cunoștințele de utilizare a calculatorului și, nu în ultimul rând, au acumulat multe cunoștințe noi despre Croația.

(Ovidiu Enache)






 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Experimentul unui șofer i-a uluit pe angajații de la RAR: Cum faci mașină electrică din Dacia 1300!

Wednesday, 25 December 2024

A transforma o Dacia 1300 într-o mașină electrică nu este doar o idee extravagantă dacă ești pasionat de autoturisme. Acest experiment a fost pus în practică de către un româ...

Țările în care armata redevine obligatorie. Vârsta de la care bărbații vor fi recrutați pentru stagiul militar!

Wednesday, 25 December 2024

Ministerul Apărării din Croaţia, ţară membră NATO din 2009, a anunţat marţi, 24 decembrie, că va demara în ianuarie anul viitor procesul de reintroducere a serviciului militar obligator...

Medic botoșănean, semnal de alarmă către părinți: Complicațiile care "pot lăsa sechele până la pierderea vederii”

Wednesday, 25 December 2024

Sinuzita este o afecțiune ce presupune inflamația sinusurilor nazale, în urma unei răceli, a unei alergii sau a unui blocaj în aceea zonă. Sinusurile au mai multe roluri, de la amplifi...