Flashmob-ul inimilor patriotice la Colegiul Economic ”Octav Onicescu” Botoșani: O sărbătoare plină de unitate și drag de România! (Foto, Video)

Flashmob-ul de 1 Decembrie nu a fost doar un spectacol vizual impresionant, ci și o experiență care a adus împreună elevii, profesorii și personalul auxiliar într-o atmosferă de sărbătoare autentică. 

Flashmob-ul inimilor patriotice la Colegiul Economic ”Octav Onicescu” Botoșani: O sărbătoare plină de unitate și drag de România! (Foto, Video)

Ziua de 1 Decembrie reprezintă un pilon fundamental în istoria și identitatea României, marcând momentul solemn al Marii Uniri din 1918. În fiecare an, pe 1 Decembrie, românii își unesc inimile pentru a celebra valorile comune, patriotismul și spiritul de solidaritate care au stat la baza actului istoric de la Alba Iulia.

Profesorii și elevii, în mod special, au un rol esențial în perpetuarea și înțelegerea semnificației Zilei Naționale de 1 Decembrie. Educația devine un far al cunoașterii, iar profesorii devin ghizii care îndrumă tinerii spre înțelegerea profundă a istoriei și a valorilor naționale. Elevii sunt, la rândul lor, protagoniștii viitorului țării, iar pe 1 Decembrie ei au ocazia să își manifeste dragostea pentru România și să înțeleagă faptul că educația primită este un instrument puternic pentru a contribui la dezvoltarea societății.

În acest spirit de comuniune și învățare continuă, ziua de 1 Decembrie a fost celebrată în avans la Colegiul Economic ”Octav Onicescu” printr-o serie de activități specifice.

Astfel, formația de dans popular a Colegiului Economic „Octav Onicescu” Botoșani a realizat un moment artistic în curtea interioară a colegiului. Elementul inedit a fost reprezentat de flashmob-ul dedicat Zilei Naționale. Elevii, pregătiți cu atenție și dedicare de către cadrele didactice, au surprins cu o coregrafie plină de energie și simboluri ale istoriei naționale. Cu tricolorul în mână și zâmbetele pe fețe, tinerii au format un spectacol spontan care a captat atenția și a adus emoție în inimile tuturor. Momentul culminant al flashmob-ului a fost atunci când elevii au creat împreună un steag uman imens, simbolizând unitatea în diversitate și respectul pentru tradițiile care ne leagă ca națiune.

Flashmob-ul de 1 Decembrie nu a fost doar un spectacol vizual impresionant, ci și o experiență care a adus împreună elevii, profesorii și personalul auxiliar într-o atmosferă de sărbătoare autentică. Momentul a contribuit la consolidarea legăturilor dintre membrii comunității școlare și la încurajarea valorilor de patriotism și solidaritate. Atmosfera vibrantă și patriotismul manifestat de cei prezenți au transformat spațiul școlar într-un loc în care s-a resimțit cu putere dragostea pentru țară și unitatea națională. Acest flashmob de 1 Decembrie la Colegiul Economic Octav Onicescu a demonstrat că spiritul de unitate și dragostea pentru România pot fi celebrate într-un mod inovator și participativ.

Activitățile au avut loc în cadrul Proiectului educativ „Drag de România” care s-a derulat în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean și Muzeul județean de Istorie Botoșani.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Invitație la Botoșani: ”Opt destinații fascinante de vizitat” (Video)

Sâmbătă, 24 Februarie 2024
456

”Hai la Botoșani”, este mesajul revistei România Info Magazin, cu titlul ”Opt destinații fascinante de vizitat”.Descoperă frumusețea și diversitatea culturală a...

Mihai Dimian vrea să facă din USV ”universitatea comunității din cel puțin trei județe: Suceava, Botoșani și Neamț”

Sâmbătă, 24 Februarie 2024
225

Noul rector al Universității ”Ștefan cel Mare” Suceava susține că relațiile sale cu autoritățile sunt foarte bune.Întrebat despre acest lucru în cadrul unei interve...

La mulți ani, Ana Maria Dragut! Handbalista din Botoșani care joacă în echipa României

Sâmbătă, 24 Februarie 2024
598

Ana Maria Dragut a început să joace handbal la Școala nr. 2 din Darabani, cu profesorul Valentin Dascălu. Din clasa a VIII-a a fost înscrisă printre sportivii Liceului cu Program Sport...