Fetele de 10 din Botoșani au fost premiate de municipalitate. „Vă rugăm să ne faceți cinste în continuare” (foto, video)

Munca asiduă depusă de-a lungul celor patru ani de liceu a fost încununată cu rezultate excepționale. O nouă călătorie, plină de provocări, le așteaptă pe tinerele care fac cinste Botoșaniului.

Trei fete cu rezultate deosebite la învățătură au fost premiate, vineri dimineață, de municipalitatea botoșăneană.

Este vorba despre cele două tinere care au reușit performanța de a obține media 10 la Examenul de Bacalaureat, dar și despre adolescenta care a intrat la liceu fără să susțină Examenul de Evaluare Națională.

Iulia Vanzariuc de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Botoșani și Iolanda Constantin de la Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga” din Botoșani au obținut media 10 la Bacalaureat.

Maria Macovei este adolescenta care a intrat la liceu fără să susțină Examenul Național de Evaluare Națională, deoarece a obținut premiul I la Olimpiada Națională de Limba Română. Aceasta nu a putut fi prezentă la ceremonia de premiere, care s-a desfășurat în Sala „Mihai Eminescu” a Primăriei Municipiului Botoșani.

Felicitări pentru rezultatele dumneavoastră. Faptul că suntem într-un număr mai puțin mare la Primăria Botoșani face cu atât mai merituoase rezultatele pe care le-ați obținut. Țin să menționez că, pe lângă aceste două domnișoare pe care le avem astăzi aici (n.r. Iulia Vanzariuc și Iolanda Constantin), mai avem o tânără pe care ar fi trebuit să o premiem astăzi, dar nu a putut fi prezentă. Este vorba despre Maria Macovei, care a fost admisă în clasa a IX-a fără a susține evaluarea națională, deoarece a luat locul I la Olimpiada Națională de Limba Română”, a fost mesajul transmis de Cosmin Andrei, primarul Municipiului Botoșani.

Cele trei fete au primit câte o diplomă, un buchet de flori și un plic în care s-a aflat suma de 1.000 de lei. Banii au fost oferiți din bugetul Consiliului Local, în urma aprobării unui proiect de hotărâre.

Din partea Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) din Botoșani a participat prof. Cristina Bălăucă, inspector școlar adjunct.

„Este într-adevăr o performanță greu de realizat. Drept dovadă, noi avem multe note de 10 la Bacalaureat, dar doar două medii de 10. Ne-ați pus acolo pe harta județelor cu medii de 10. Este foarte greu, pentru că sunt discipline diferite, sunt mulți corectori, iar asta înseamnă că ați avut lucrări de excepție, obținând câte un 10 pentru fiecare materie la bacalaureat. Vă rugăm să ne faceți cinste în continuare să participați la toate activitățile frumoase oferite de universitățile la care veți fi. Mult succes și să profitați de aceste zile de vacanță care v-au mai rămas până veți începe să mergeți la facultate, pentru că, să știți, dacă până acum a fost muncă de acum va fi și mai multă muncă, dar nu cred că asta vă sperie”, a declarat prof. Cristina Bălăucă.

Iulia Vanzariuc a ales să meargă mai departe la Facultatea de Drept din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, iar Iolanda Constantin a ales tot o facultate din cadrul aceleiași universități.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Școlile aflate în reabilitare încurcă desfășurarea alegerilor în Botoșani! (video)

Thursday, 19 September 2024

Instituțiile Prefectului din țară, care coordonează aceste alegeri, încep să se pregătească intens. Potrivit lui Dan Nechifor, prefectul județului Botoșani, au fost emise Ordinele Pr...

Alertă în cimitirul Pacea din Botoșani: Un bărbat a amenințat că se aruncă din copac! (foto, video)

Thursday, 19 September 2024

Forțele de ordine au fost puse în alertă, joi după-amiază, după ce un bărbat amenința că se aruncă dintr-un copac în cimitirul Pacea. La fața locului au ajuns mai multe echipa...

Părinții din Botoșani se tem pentru siguranța copiilor, petiții adresate prefectului! (video)

Thursday, 19 September 2024

Comitetul de Părinți de la Liceul de Artă „Ștefan Luchian” din municipiul Botoșani a adresat către Instituția Prefectului a județului Botoșani o petiție prin care solicită monit...