Extensiunea Universității Cuza a fost aprobată de Consiliul Local. Universitatea ieșeană a primit spații gratuite la Botoșani

Extensiunea Universității Cuza a fost aprobată de Consiliul Local. Universitatea ieșeană a primit spații gratuite la Botoșani

Proiectul ce viza cedarea unor spații ale Colegiului Laurian către Universitatea “Alexandru Ioan Cuza”, în vederea înființării unei extensiuni a universității ieșene, fost aprobat astăzi de consilierii locali de la Botoșani, însă a stârnit o serie vie de controverse verbale în cadrul ședinței de Consiliu Local.

Sunt de acord și susțin această inițiativă lăudabilă și sper să se realizeze, numai că sunt câteva probleme. Am discutat cu colegii mei de la Laurian și mi-au spus că spre exemplu asigurarea pazei după ora 16.00 este o problemă, iar în acest moment conducerea unității nu are o soluție. În plus este vorba și de asigurarea plății utilităților și asigurarea curățeniei. Aceste probleme trebuie rezolvate de primărie. Un alt aspect care trebuie luat în vedere este acela de afectare a procesului educațional zilnic al elevilor și cadrelor didactice și nu în ultimul rând activitățile extra curriculare care sunt derulate de unitate de ani de zile. Repet, susțin inițiativa, este lăudabilă”, a precizat consilierul și inspectorul general adjunct, Ada Macovei.

În replică, primarul Cosmin Andrei a declarat că detaliile vor fi rezolvate în momentul în care se va perfecta un contract, ce va fi semnat în 3 părți, universitate, municipalitate și colegiul național.

Vom discuta în amănunt ce costuri vor suporta cei de la Universitate, atât pentru utilități cât și pentru celelalte servicii. Suntem de bună credință și ne propunem să facem ceva constructiv pentru Botoșani”, a spus primarul.

Chiar dacă edilul Cosmin Andrei a încercat să expliciteze care vor fi pașii următori, Ada Macovei a declarat că inițiativa este lăudabilă dar este ușor ilegală.

O mare parte dintre noi am terminat cursurile acestei importante universități și avem un respect cel puțin moral, dar vreau să vă spun că au mai fost și mai sunt universități la Botoșani, care au luat spații și plătesc chirii. Deschidem o cutie a pandorei. Eu consider că toți trebuie tratați la fel. Este, din punctul meu de vedere o decizie discriminatorie, a mai completat consilierul liberal.

Primarul Cosmin Andrei a ținut să puncteze faptul că prestigiul Universității “Alexandru Ioan Cuza” este cu mult peste cee ace a ființat la Botoșani și prin urmare cedarea spre folosință gratuită a unor spații ale Laurianului s-ar justifica.

În pofida contrelor verbale, proiectul de hotărâre a fost aprobat și prin urmare extensiunea universității ieșene va înființată la Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta