Examenul național de definitivat la Botoșani: Peste 100 de candidați înscriși, unde are loc concursul!

Rezultatele inițiale vor fi afișate pe 30 iulie, iar cele după soluționarea contestațiilor vor fi publicate pe 6 august.

La nivelul județului Botoșani, proba scrisă din cadrul examenului național pentru definitivare în învățământ, sesiunea 2024, se va desfășura miercuri, 24 iulie 2024, în centrul de examen de la Liceul cu Program Sportiv Botoșani.

Proba se va desfășura la 25 de discipline. Au fost admiși la proba scrisă și sunt așteptați să participe 131 de candidați, dintr-un total de 139 de candidați înscriși la începutul anului școlar.

Accesul candidaților în sălile de examen în vederea susținerii probei scrise: 24 iulie 2024, în intervalul orar 07:30 – 08:00. Instruirea candidaților cu privire la desfășurarea probei scrise se va desfășura în intervalul orar 08:00 – 08:50. Proba scrisă va începe la ora 09:00 și va dura 4 ore.

La prezentarea în centrul de examen, candidații vor avea asupra lor buletinul de identitate/ cartea de identitate/cartea de identitate provizorie, pașaportul sau, în mod excepțional, permisul de conducere sau cartea de alegător.

Disciplinele de examen cu cel mai mare număr de candidați înscriși sunt: Limba română și literatura pentru copii și metodica activităților instructiv-educative în grădinița de copii – 36 de candidați, Limba și literatura română și matematică, metodica predării limbii și literaturii române/comunicării în limba română și metodica predării matematicii/matematicii și explorării mediului în învățământul primar (învățământ primar în limba română) – 22 de candidați, Educație fizică și sport – 20 de candidați.

Primele rezultate vor fi afișate în data de 30 iulie 2024, în centrele de examen și pe site-ul definitivat.edu.ro, iar rezultatele finale vor fi afișate la centrele de examen și pe site-ul anterior menționat, în data de 6 august 2024.

Le doresc mult succes tuturor candidaților care vor participa la examenul național pentru definitivare în învățământ! Acest examen reprezintă un pas important în cariera lor profesională pentru că, prin dobândirea definitivării în învățământ, cadrul didactic depășește stadiul de debutant și intră pe o rută ascendentă de profesionalizare!”, a declarat prof. Bogdan Gheorghe Suruciuc, inspector școlar general în cadrul Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) din Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Campanie de informare a elevilor cu privire la normele de siguranță, desfășurată de jandarmi în Botoșani și în alte două localități!

Saturday, 7 September 2024

Activitatea s-a desfășurat în cadrul campaniei de informare „Școli în siguranță", premergătoare deschiderii anului școlar 2024 – 2025, și a constat în discu...

Transportul copiilor în mașină: Ce spune Codul Rutier!

Saturday, 7 September 2024

Dar, la fel de important, Codul Rutier stabilește de la ce vârstă au voie copiii în mașină, indiferent de locul pe care îl ocupă. Conform legii, copiii care nu au împli...

Valeriu Iftime: „Mergem înainte, la fel de hotărât!”

Saturday, 7 September 2024

Cam asta a fost reacția mea când am citit postarea doamnei Federovici, în care sunt acuzat de misoginism. Confuzie totală A trebuit să citesc de două ori ca să mă asigur că mintea n...