Erasmus+ KA229 ”We Are Better with STEAM” la Școala Gimnazială Nr.1 Albești

Erasmus+ KA229 ”We Are Better with STEAM” la Școala Gimnazială Nr.1 Albești

În perioada 1-5 noiembrie s-a desfășurat în Dimitrovgrad - Bulgaria, prima mobilitate a proiectului ”WE ARE BETTER WITH STEAM”, din cadrul programului Erasmus+ KA229. Proiectul se derulează în perioada 2020-2023, coordonator fiind Școala Gimnazială Nr.1 Albești-Botoșani, cu parteneri din Bulgaria, Italia, Portugalia, Macedonia și Turcia, se arată într-un comunicat emis de către reprezentanții unității școlare.

Potrivit sursei citate, la mobilitate au participat două cadre didactice de la Școala Gimnazială Nr.1 Albești, împreună cu alte opt cadre didactice de la școlile partenere în proiect. Această mobilitate este prima mobilitate desfășurată, fiind și prima întâlnire de lucru din cadrul proiectului, care a avut ca obiectiv familiarizarea profesorilor cu educația STEAM.

Activitățile din cadrul proiectului reunesc știința, tehnologia, ingineria, arta, matematica, literatura chiar și gândirea tehnologizată prin activități și concursuri ”STEAM”.

„Școlile partenere în proiect doresc să împărtășească și să dezvolte bune practici și modele pentru abilități necesare desfășurării activităților cu elevii astfel încât ei să participe cu interes în cadrul orelor de curs, să se reducă părăsirea timpurie a școlii cât și obținerea unor rezultate mai bune la examenele naționale”, scrie în comunicat.

Pe parcursul a cinci zile, profesorii din cele șase școli, au participat la activități de formare pe tema proiectului, au desfășurat workshop-uri în cadrul bibliotecii și a planetariului din localitate, au prezentat activități integrate STEAM și au vizitat locuri pitorești, cu valoare culturală incontestabilă din orașele Dimitrovgrad și Plovdiv, având ca ghid elevii ai liceului "Ivan Vazov“, Dimitrovgarad-Bulgaria.

(Comunica de presă emis de Școala Gimnazială Nr. 1 Albești)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Locuitorii din Roșiori rămân astăzi fără apă până la ora 21:00!

astăzi, 15:14
25

Din cauza a două avarii depistate în dimineața zilei de 18 mai 2024 pe conducta din oțel, S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani a sistat furnizarea apei către utilizatorii din localitatea Roșior...

Concursul „Prietenii pompierilor” și-a desemnat câștigătorii! (Foto)

astăzi, 14:34
62

Concursul „Prietenii Pompierilor” este destinat elevilor din învățământul gimnazial și este organizat în scopul dezvoltării capacității de înțelegere și ap...

Doliu la Școala „Mihai Eminescu Ipotești: o profesoară dedicată Educației a trecut la cele veșnice!

astăzi, 13:35
293

Maricica Hluscu și-a dedicat mai bine de jumătate din viață Educației, în calitate de profesor și secretară a Școlii „Mihai Eminescu” Ipotești. Astăzi a fost înmorm&a...