Erasmus +: Elevii de la Școala Gimnazială Nr. 1 Ungureni, cei mai buni la preparat mâncare turcească!

Erasmus +: Elevii de la Școala Gimnazială Nr. 1 Ungureni, cei mai buni la preparat mâncare turcească!

Puștii de la Ungureni sunt cei mai buni la făcut salată turcească. Chiar dacă parte o glumă, lucrurile sunt cât de poate de serioase, iar cei care au stabilit acest lucru sunt membrii juriului ,,Salad contest’’ care a avut loc la Zonguldak, Turcia, în cadrul unui proiect Erasmus + finanțat de Comisia Europeană.

În perioada 29 septembrie - 4 octombrie 2019, 4 profesori și 9 elevi de la Școala Nr. 1 Ungureni  au participat la a treia mobilitate de predare/învățare/evaluare din cadrul proiectului Erasmus + cu nr. 2018-1-EE01-KA229-047112_2,cu titlul: FOOD LAB: TRANSLATE RECIPES INTO CHEMISTRY LANGUAGE”, proiect finanțat de Comisia Europeană, care a avut loc în orașul Zonguldak, Turcia.

La reuniunea de proiect au participat elevi și profesori din mai multe țări europene, respectiv Croația, Estonia, Turcia și România.

Fiecare țară participantă a prezentat alimente tradiționale, iar elevii, organizați în grupe mixte, au gătit mâncare specifică Turciei. Cel mai important însă, în cadrul unor workshop-uri au realizat experimente chimice, au discutat despre importanța hranei sănătoase și au aflat ce reacții biochimice au loc în producerea alimentelor.

În desfășurarea activității ,,Salad contest’’, 4 elevi din fiecare țară au gătit o salată care, ulterior, a fost jurizată de către cadrele didactice din punct de vedere al creativității, gustului și aspectului.

Câștigătorii au fost elevii din România, adică exact cei 9 puști de la Ungureni, care au primit cadouri din partea organizatorilor!

“Pe lângă activitățile propriu-zise, participanții au vizitat un laborator în care se preparau delicii turcești, dar și atracții turistice renumite: orașul Amsara, Muzeul Minei, Peștera Gokgol. Activitățile desfășurate au dus la stabilirea unor legături strânse între elevi și profesori. Întâlnirea a fost realizată cu succes, participanții acumulând cunoștințe legate de prepararea alimentelor și procesarea chimică a acestora”, a explicat Marcel Sandu, unul din profesorii implicați în această acțiune.

Iată și câteva imagini de la această activitate:




 

 

Spune-ne opinia ta