Elevii sa nu fie notati daca nu si-au facut temele, nici daca le-au facut gresit, spune Ada Macovei!

Inspectorul general Ada Macovei sustine ca majoritatea parintilor au optat ca elevii sa primeasca teme pentru acasa, insa volumul acestora sa fie unul rezonabil.

Sefa invatamantului botosanean face un nou apel catre profesori sa adapteze temele pentru acasa pe masura cerintelor si a nivelului clasei, iar acestea sa fie verificate personal, de catre cadrul didactic, nu de catre seful de clasa. In plus, Ada Macovei a spus ca temele pentru acasa nu trebuie notate nici daca nu sunt facute si nici daca au fost facute gresit.

"O mare parte dintre parinti au fost de acord cu temele date de profesori, chiar au si precizat ca ramane la latitudinea fiecarui cadru didactic daca vrea sa dea teme si in ce cantitate si de ce calitate, lucru care este clar ca a fost oarecum influentat si de nivelul scolii si de grupul de parinti din care fac parte cei care au fost intervievati, de conditia materiala, sociala, de educatie. Ceea ce reiese clar este ca si in aceasta situatie exista cadre didactice care abuzeaza de timpul liber al elevilor, ii supraaglomereaza cu teme si nu fac altceva decat sa ii indeparteze de scoala pentru ca aceste teme devin un motiv de pedepsire a elevului, nu sunt corectate la timp, nu sunt evaluate continuu, asa cum ar trebui sa fie", a spus Ada Macovei.

Inspectorul general a precizat ca au fost purtate discutii ample inclusiv cu psihologii de la Centrul Judetean de Asistenta si Resursa Educationala.

"Avem si un material care a stat la baza discutiilor si de la care s-a pornit acest razboi impotriva temelor excesive si parerea dumnealor este ca teme trebuie date, mai ales la obiectele de examen, dar in cantitati rezonabile, adica un numar de exercitii si probleme astfel incat elevul sa-si consolideze cunostintele pe care le-a dobandit la scoala si sa ii ramana si timp liber pentru alte activitati in care doreste sa fie implicat. Rolul temelor poate fi unul daunator daca sunt foarte multe, daca nu sunt verificate de profesorul care le-a dat, ci de seful clasei, asa cum se practica in anumite clase, iar seful clasei verifica doar daca sunt facute si in niciun caz daca sunt facute bine. La obiectele de examen trebuie sa ramana si teme pentru acasa, dar intr-o proportie normala astfel incat fiecare elev sa le poata face intr-o relatie profesor-elev corecta, astfel incat profesorul sa nu il pedepseasca ca nu a reusit sa faca temele. O consecinta a acestui demers pe care l-am intreprins a fost identificarea unor situatii exceptionale in care copiii aveau de facut teme intr-o cantitate iesita din comun, care nu se putea realiza. Temele pentru acasa ar trebui sa vina, pe de o parte in ajutorul elevilor pentru consolidarea cunostintelor si in ajutorul profesorului pentru ceea ce nu a reusit sa rezolve in timpul orelor de curs, sa fie verificate si aprofundate sistematic ulterior", a mentionat inspectorul general al ISJ.

Ada Macovei a spus ca au fost totusi si parinti care nu au dorit teme pentru acasa pentru copiii lor. 
 

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mailat, liber de contract în ianuarie, întrebat dacă se întoarce la Botoșani: ”Vedem cu ce oferte vine Moș Craciun!”

astăzi, 11:39

Mailat s-a ales cu o experiență extraordinară din cele câteva luni petrecute în Coreea de Sud la 8.000 de kilometri de casă. Acum, la final de 2024, devine liber de contract după c...

Valeriu Iftime: ”Aceasta este realitatea cu totul revoltătoare” (Video)

astăzi, 11:30

Valeriu Iftime, președintele Consiliului Județean Botoșani și președintele liberalilor, a atacat din nou, în termeni duri, administrația municipiului reșediță de județ: ”Imagi...

La nivelul județului Botoșani, procesul de votare a început fără producerea unor incidente deosebite! (Video)

astăzi, 11:02

Pe parcursul nopții, cât timp cele 433 de secții de vot organizate la nivel județean s-au aflat sub protecția efectivelor MAI, nu au fost înregistrate incidente, iar în această ...