Elevii din Trușești vor învăța să distingă binele și răul din societatea modernă în cadrul unui proiect educațional

Elevii din Trușești vor învăța să distingă binele și răul din societatea modernă în cadrul unui proiect educațional

În perioada 1 februarie - 31 martie 2022, elevii de la Liceul „Demostene Botez‟ din Trușești în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu″ din Botoșani, Școala Gimnazială Nr. 1 Durnești, Parohiile Buhăceni și Durnești și Primăria Trușești vor desfășura activitatea „Viața adolescenților moderni între bine și rău” din cadrul proiectului județean „Adolescenții, Biserica și provocările lumii contemporane”.

Parteneriatul interinstituțional Școală - Biserică urmărește implicarea unui număr cât mai mare de elevi. În această perioadă de căutare, în care adolescentul se confruntă cu numeroase trăiri, gânduri, sentimente, angoase și speranțe, în încercarea de a-și găsi drumul în viață, de a-și afla propria identitate, școala și Biserica îi sunt alături.

Aflat la granița dintre două identități, nici copil, dar nici adult încă, adolescentul are nevoie să fie ghidat în drumul său spre maturizare.

Activitatea urmărește să ofere răspunsuri la o serie de întrebări tulburătoare pentru el: drogurile, alcoolul, tehnologia, violența, iar noi, adulții avem datoria să-l ajutăm, să-l susținem și să-l inspirăm.

Școala și Biserica, doar împreună, vor putea cultiva iubire și simț civic în tinerele suflete care se formează. Se are în vedere formarea unei culturi moral - spirituale sănătoase, dar și cultivarea unor sentimente de bunătate, toleranță, respect și dezvoltarea imaginației și creativității.

Activitatea își propune realizarea unor dezbateri și sesiuni de informare și sensibilizare cu specialiști (psihologi, medici, polițiști, preoți etc). Adolescenții vor fi provocați să recurgă la problematizare, studiu de caz și joc de rol, pentru o mai bună înțelegere a provocărilor lumii contemporane, dar și pentru a găsi cele mai bune metode de depășire a acestora.

Pentru realizarea acestei activități vor fi implicați elevi din ciclul gimnazial și liceal. Activitatea se va finaliza cu diplome de participare, rechizite și cărți oferite de către cadrele didactice, preoți și autoritățile locale.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

HRISTOS A ÎNVIAT! Botoșănenii au primit Lumina în noaptea sfântă a Învierii (Foto, Video)

astăzi, 01:59
145

Creștinii din Botoșani au mers la biserică, în această noapte a Învierii Domnului, pentru a primi Lumina. Clopotele au răsunat în biserici și în mănăstiri, credincioși...

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
909

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

Sâmbătă, 4 Mai 2024
434

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...