Elevii de clasa a VII-a ar putea scăpa de simularea Evaluării Naționale

Elevii de clasa a VII-a ar putea scăpa de simularea Evaluării Naționale

Ministerul Educației nu vrea să mai organizeze în luna martie examenul de simulare a Evaluării Naționale pentru elevii claselor a VII-a, pe motiv că aceștia vor susține examenul în 2021, după altă programă școlară.

Proiectul ministerului Educației, discutat în comisia de dialog social, lasă posibilitatea inspectoratelor școlare să organizeze această simulare în luna mai, la alegere.

Deocamdată oficialii din minister n-au anunțat oficial această schimbare.

Pentru elevii de clasa a VIII-a și a XII-a, simulările încep pe 23 martie.

Elevii din clasele a VIII-a ar urma să susțină simularea evaluării naționale în perioada 23 – 25 martie, potrivit unui proiect de calendar propus de Ministerul Educației.

Calendarul propus pentru simularea examenului de la finalul clasei a VIII-a este următorul:

- 23 martie 2020 - Limba şi literatura română;

- 24 martie 2020 – Matematică;

- 25 martie 2020 - Limba şi literatura maternă;

 - 3 aprilie 2020 - Comunicarea rezultatelor.

Toate probele sunt scrise.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

DNSC avertizează: Neatenția și entuziasmul sărbătorilor vă pot lăsa pradă infractorilor cibernetici! Cum vă puteți proteja!

astăzi, 16:29
10

”Este esenţial să rămâneţi la curent cu cele mai recente ameninţări, deoarece sărbătorile vin împreună cu riscuri de fraudă online. Infractorii cibernetici folosesc frecven...

Bărbați condamnați pentru infracțiuni în Suceava, arestați și încarcerați în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 15:22
28

Un bărbat domiciliat în localitatea Hănțești, condamnat la pedeapsa de 1 an 6 luni închisoare, a fost identificat de către patrula Secției 8 Poliție Rurală Adâncata pe raza c...

Performanțe remarcabile pentru Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani la Olimpiada Națională Aria Curriculară Tehnologii (Foto)

astăzi, 14:15
135

În perioada 26-30 aprilie 2024, Slobozia a fost în centrul atenției printr-o competiție de excepție în cadrul Ariei Curriculare Tehnologii, găzduind Olimpiada Națională. Acest ...