Elevii care au absolvit primul an de studiu al fiecarui ciclu scolar ar putea primi 50 de euro pentru carti!

Elevii care au absolvit primul an de studiu al fiecarui ciclu scolar ar putea primi 50 de euro pentru carti!

Un grup de parlamentari de la PSD, PNL, USR, PMP si UDMR a depus un proiect de lege care prevede ca elevii care au absolvit primul an de studiu al fiecarui ciclu scolar sa primeasca un ajutor financiar in valoare de 50 de euro pentru a-si cumpara carti.

Initiatorii proiectului legislativ vor acordarea unui ajutor financiar elevilor absolventi ai primului an de studiu de la inceputul fiecarui ciclu scolar, pentru achizitionarea de carti si carti in format electronic.

"Suma reprezinta echivalentul in lei a 50 de euro. Elevii beneficiari ai ajutorului financiar vor primi de la unitatile de invatamant unde studiaza documentele necesare in vederea valorificarii acestui ajutor si vor face dovada achizitionarii de carti si carti in format electronic. Proiectul de lege mai prevede ca sumele necesare acordarii ajutorului financiar se asigura de la bugetul de stat, prin Minsterul Educatiei si Cercetarii", spun initiatorii.

De asemenea, mai afirma ca acest ajutor financiar este menit sa ii stimuleze pe copii si pe tineri "sa descopere si sa aprofundeze placerea de a citi cu efecte incontestabile pentru dezvoltarea lor ulterioara".

De acest ajutor vor beneficia si elevii care nu dispun de mijloace materiale necesare pentru achizitionarea cartilor.

Proiectul mai spune ca impactul bugetar estimat ar fi de 25 de milioane de euro.

In expunerea de motive se aminteste un studiu Eurostat care arata faptul ca Romania se afla pe ultimul loc in Uniunea Europeana in privinta achizitionarii de carti. Astfel, doar 2,8% dintre romani citesc o carte pe luna, iar Institutul National de Cercetare in Cultura spune ca un roman din cinci nu a citit niciodata o carte.

Initiativa a fost inregistrata la Senat pentru dezbateri.

sursa

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
609

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
457

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2994

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...