Elevii botoșăneni, protagoniștii unor călătorii ”muzicale”

Muzica este parte esențială a unei educații ce dezvoltă creativitatea, stimulează memoria, amplifică curiozitatea, generând o stare de bine.

Elevii botoșăneni, protagoniștii unor călătorii ”muzicale”

Inspectoratul Școlar Județean Botoșani și Filarmonica ,,George Enescu’’ Botoșani  au invitat elevii botoșăneni, din ciclul gimnazial și liceal, la Concertul Educativ ,,CĂLĂTORII MUZICALE”, desfășurat astăzi, 6 noiembrie 2023, la Casa de Cultură a Sindicatelor ,,Nicolae Iorga’’ Botoșani.

Au participat la concert peste 600 de elevi din școlile  gimnaziale, liceele  și colegiile din municipiul Botoșani, însoțiți de profesorii de educație muzicală și profesorii diriginți. Pentru unii dintre elevi, a fost prima participare la acest gen de manifestări artistice, iar, pentru cei mai mulți, a fost o nouă ocazie de a se bucura de un concert live oferit de Filarmonica Botoșani.

Concertul a cuprins în program lucrări selectate în funcție de particularitățile de vârstă și de dezvoltare ale copiilor care frecventează cursurile învățământului preuniversitar și de conținuturile programei școlare pentru disciplina Educație muzicală.

Programul muzical de astăzi a avut drept scop atragerea, educarea și formarea elevilor ca parte a publicului tânăr. Experiența unor concerte de acest gen oferă elevilor șansa să simtă energia constructivă a muzicii, încurajându-le astfel cultivarea gustului pentru frumos și alegerea muzicii ca prezență constantă și formativă în viețile lor. Muzica este parte esențială a unei educații ce dezvoltă creativitatea, stimulează memoria, amplifică curiozitatea, generând o stare de bine.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Botoșani, Concertul Educativ ,,CĂLĂTORII MUZICALE” este parte a unui amplu proiect, prin care Inspectoratul Școlar Județean Botoșani dorește să ofere elevilor oportunitatea de a experimenta muzica live, de a explora lumea muzicală în toată frumusețea ei, promovând și susținând cultura și educația artistică.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Poliţiştii botoşăneni, alături de elevi în „Săptămâna prevenirii criminalităţii” (Foto)

astăzi, 19:25
1

Prima zi a  „Săptămânii prevenirii criminalităţii 2024” a fost dedicată prevenirii victimizării minorilor,  poliţiştii de prevenire fiind alături de elevii din cla...

Senator Vasile Cristian Achiței: Vot final pe legea pentru aprobarea finanțării autostrăzii A7 (Foto)

astăzi, 18:56
18

„Astăzi, în calitate de senator, am votat pentru adoptarea Legii nr. 264/2024, prin care se aprobă contractul de finanțare a construcției autostrăzii A7 Ploiești-Siret printr-un cred...

Copiii unei grădinițe din Ștefănești au luat lecții de educație rutieră de la polițiști (Foto)

astăzi, 18:36
17

Polițiștii le-au prezentat copiilor regulile de circulație și importanța respectării acestora  pentru prevenirea implicării în evenimente rutiere nedorite.Într-o modalitate...