Elev din Botoșani, în lotul României pentru Olimpiada Internațională de Astronomie!

Matei va participa la două competiții internaționale, una în Nepal - Kathmandu, iar cealaltă în Bangladesh.

În perioada 6-14 iulie 2024, la Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava a avut loc selecția pentru loturile restrânse de seniori și de juniori care vor reprezenta România la fazele internaționale ale Olimpiadei de Astronomie și Astrofizică din Brazilia în august, respectiv Nepal, în octombrie 2024.

 Selecția a constatat în 5 probe teoretice și practice susținute de 15 juniori și 20 de seniori, ocupanți ai primelor poziții în clasamentul național la ONAA Iași, 24-29 mai 2024.

Județul Botoșani a fost reprezentat, la categoria Juniori, de elevul Matei Butnaru, clasa a VIII-a, de la Școala Gimnazială Nr.7 din municipiul Botoșani. În urma punctajelor obținute la toate cele 5 probe de la categoria sa de vârstă, Butnaru Matei a ocupat poziția a treia, ceea ce i-a adus calificarea în lotul restrâns de Juniori la faza internațională a Olimpiadei de Astronomie și Astrofizică, care urmează să aibă loc în Nepal- Kathmandu, în perioada 3-10 octombrie 2024.

Calificarea printre primii trei participanți a determinat și câștigarea unui loc onorant în echipa, formată din 3 Juniori și 2 Seniori, care va reprezenta România la IOA 2024, în Bangladesh, în perioada octombrie-noiembrie 2024.

Rezultate obținute la această Olimpiadă completează distincțiile obținute de Matei, în anul școlar 2023-2024, la fazele naționale ale Olimpiadelor de Matematică, Fizică, Astronomie și Astrofizică și reprezintă o recunoaștere a muncii susținute desfășurate de acesta. În plus, acest rezultat validează și munca depusă de echipa de profesori ai Școlii Gimnaziale Nr.7 Botosani, care l-au îndrumat în toți anii de școală.

Felicitări și mult succes, Matei!



 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Nova Apaserv: Se întrerupe furnizarea apei în mai multe localități!

astăzi, 13:03

S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani informează  că, Administrația Națională Apele Române -Exploatarea Complexă Stânca Costești are programate lucrări de  racordare la noua c...

De la neînțelegeri la bătaie, ce a pățit un botoșănean după ce și-a agresat soția!

astăzi, 12:31

Polițiștii din cadrul Poliției Botoșani au montat un dispozitiv electronic de monitorizare, unui bărbat de 52 de ani, ca urmare a săvârșirii de către acesta a infracțiunii de violență...

Afacerea din Botoșani care atrage turiști: ”Încă mai găsim mâini muncitoare, inimi calde și zâmbete sincere!” (Foto, Video)

astăzi, 12:03

”Am întâlnit acolo oameni tare, tare gospodari, care au cei mai amuzanți struți pe care i-am văzut vreodată”, spune Tabi, un sucevean ajuns în Ibăneștii Botoșanilo...