”Education first”, campania antidrog care informează și educă elevii privind consumul de droguri, a poposit astăzi la Școala Postliceală ”Prof. Dr. Doc. Enescu Longinus” Botoșani (Foto)

”Education first”, campania antidrog care informează și educă elevii privind consumul de droguri, a poposit astăzi la Școala Postliceală ”Prof. Dr. Doc. Enescu Longinus” Botoșani (Foto)

Marți, 5 martie 2024, specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Botoșani din cadrul Agenției Naționale Antidrog au desfășurat o activitate de informare, educare şi conştientizare a elevilor de la Școala Posticeală ”Prof. Dr. Doc. Enescu Longinus” Botoșani cu privire la efectele consumului de droguri și la serviciile de asistență disponibile la nivel local.

Cu această ocazie, cei 30 de elevi prezenți la activitate au primit informații despre caracteristicile drogurilor, formele de prezentare, efectele și riscurile asociate consumului, recunoșterea semnelor de consum, dar și despre serviciile de asistență specializată disponibile, la nivel local, în cazul în care se confruntă, direct sau indirect, cu probleme cauzate de consumul de substanțe.

De asemenea, în cadrul activității preventive, specialiștii antidrog au vorbit despre sistemul de justiție terapeutică și cadrul legislativ existent în țara noastră din domeniul drogurilor.

Toate aceste intervenții se înscriu în seria activităților care vizează punerea în aplicare a Planului Local de Acțiune în domeniul drogurilor 2022-2026, la nivelul județului Botoșani.

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Apă sistată într-un oraș și mai multe localități din Botoșani!

astăzi, 12:09
29

Urmare a avariei produse în zona localității Leorda pe conducta din oțel Ø 400 mm, remediată operativ de echipele Nova Apaserv Botoșani, și având în vedere că umplerea ...

Polițiștii de frontieră continuă să curățe Prutul de plase monofilament interzise de lege!

astăzi, 11:35
23

În ultima săptămână, poliţiştii de frontieră botoșăneni care executau misiuni de patrulare pe râul Prut sau în cooperare cu reprezentanți ai A.J.V.P.S. Botoșani, cu a...

Doliu în Educația botoșăneană: ”Cuvintele sunt de prisos acum, în fața unei astfel de vești…” (Foto)

astăzi, 10:35
1084

Cu profundă tristețe, colectivul Grădiniţei cu Program Prelungit ”Şotron” din Botoşani anunță dispariția unei colege. Educatoarea Gica Stanciu s-a stins din viață după o carier...