Echipa EPAS a Colegiului Național „Grigore Ghica” din Dorohoi, invitată la Parlamentul din Strasbourg

Echipa EPAS a Colegiului Național „Grigore Ghica” din Dorohoi, invitată la Parlamentul din Strasbourg

Echipa EPAS (Școală ambasador a Parlamentului European) a Colegiului Național „Grigore Ghica” din Dorohoi a fost invitată să participe la sesiunea Euroscola, care a avut loc online în data de 20 mai 2022 la Parlamentul din Strasbourg.

La eveniment au participat 6 licee din România, alături de elevi din toate statele Uniunii Europene (UE), echipa Colegiului Național „Grigore Ghica” primind această onorantă invitație datorită faptului că a fost una dintre cele mai bine clasate echipe după evaluarea din anul 2020 – 2021, scrie dorohoinews.ro.

Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a deschis oficial Euroscola, ediția 2022, întâlnirea continuând cu relatările captivante ale astronautului italian Luca Parmitano și cu sesiunea de întrebări despre rețelele de socializare și cyber bulling alături de Sonia Livingstone, profesor de Psihologie la Școala de Științe Economice și Științe Politice din Londra.

Evenimentul a continuat cu o sesiune de brainstorming, susținută de Markus Warasin, director general pentru politici externe ale Parlamentului European, despre securitatea cibernetică, infrastructură, dezinformare și fake news, precum și despre democrația în era digitală.

Heidi Hautala, vicepreședinta Parlamentului European, a încheiat Euroscola 2022, felicitând participanții, un număr de 2940 de elevi din 98 de școli din 24 de țări pentru cunoștințele solide despre rolul Parlamentului European, pentru întrebările interesante și pentru implicarea activă în buna desfășurare a întâlnirii.

Experiența echipei EPAS (Școală ambasador a Parlamentului European) a Colegiului Național „Grigore Ghica” din Dorohoi a fost unică, ambasadorii juniori (Culicianu Elys, Hrițcu Alexandra, Hrițcu Alexandru, Pojoga Luca, Vicol Bianca, Iacob Denisa, Ifrim Ana Maria, Moga Andrada, Țari Maria, Ciulei Sorana, Ifrim Matei, Murariu Diana, Pintilei Sara, Rotărescu Emil, Viziteu Miruna, Buliga Erika, Bighiu Denis) și ambasadorii seniori (prof. Monica Ifrim, prof. Pavel Daniela, prof. Stegaru Viorica, prof. Lidia Baroi și prof. Agrăpinei Carmen) participând la discuții libere cu invitații și fiind prima echipă care a intrat în dialog cu aceștia.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

astăzi, 19:34
72

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

astăzi, 18:04
84

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...

O nouă serie de voluntari pregătită să participe la misiuni, alături de pompierii botoșăneni! (foto)

astăzi, 17:21
88

32 de botoșăneni, cu vârste cuprinse între 16 – 52 de ani, sunt pregătiți să participe la misiuni, alături de pompieri. Aceștia au finalizat primele două etape din cadrul pro...