„DOWNside-UP”, proiectul care oferă tinerilor cu dizabilități intelectuale din Botoșani șansa la o viață independentă (foto)

Asociația Down Activ Moldova (ADAM) din Botoșani, o organizație non-guvernamentală, non-profit, apolitică și independentă, înființată în 2013, dedicată dezvoltării armonioase și maximizării potențialului persoanelor cu dizabilități intelectuale, se află în al doilea an de acreditare Erasmus+.

„DOWNside-UP”, proiectul care oferă tinerilor cu dizabilități intelectuale din Botoșani șansa la o viață independentă (foto)

Proiectul „DOWNside-UP”, cu numărul de referință 2023-1-RO01-KA151-YOU-000117983, a debutat în data de 11 iunie 2024, și se va încheia la data de 20 iunie, la Gura Humorului, în cadrul mobilității „Călătoria spre independență”, în colaborare cu o organizația EEA MARGARITA, din Grecia. A doua mobilitate, intitulată „Povestea unei transformări”, se va desfășura la Botoșani între 12-21 iulie 2024, având ca parteneri organizații din Letonia și Republica Moldova. La aceste două mobilități vor participa 33 de tineri cu dizabilități intelectuale.

Scopul principal al proiectului „DOWNside-UP” este de a crește integrarea socială a tinerilor cu dizabilități intelectuale prin dezvoltare personală și îmbunătățirea abilităților de viață independentă. Activitățile educaționale sunt active și participative, fiind concepute pentru a oferi participanților experiențe noi și memorabile prin educație non-formală. Programul urmărește dezvoltarea pe mai multe planuri: motricitate grosieră și fină, dezvoltare emoțională și socială, prin activități diverse precum ateliere de insigne, desen, pictură, modelaj, reciclarea hârtiei, pirogravură, activități fizice, dans și teatru.

Participarea tinerilor cu dizabilități intelectuale la acest proiect le oferă experiențe valoroase pe drumul spre o viață independentă, contribuie la creșterea stimei de sine, oferă oportunități valoroase de socializare, îmbogățire culturală și creează amintiri prețioase, ce vor rămâne întipărite în suflet.

Proiectele Erasmus, parte din programul Erasmus+ al Uniunii Europene, presupun diverse activități și inițiative educaționale destinate să sprijine educația, formarea profesională, tineretul și sportul în Europa. Aceste proiecte au ca scop principal promovarea mobilității și a colaborării internaționale între instituțiile de învățământ și alte organizații relevante.











 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Micile artiste din Dorohoi, pe podium la Festivalul „Ursuleţul de aur” de la Baia Mare!

astăzi, 13:21
54

Elevii de la Cercul Muzică folk-muzică uşoară de la Clubul Copiilor Dorohoi au participat la a XL-a ediţie a Festivalului-Concurs Internaţional de muzică uşoară „Ursuleţul de aur&rdquo...

Care este starea celor 15 pacienți internați după explozia de la Dedeman Botoșani

astăzi, 12:58
285

Ministerul Sănătăţii prezintă situaţia pacienţilor internaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Spiridon din Iaşi”, Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti ...

Viteza maximă a maşinii pe timp de caniculă. Detaliul care îţi poate salva viaţa la peste 35 de grade Celsius!

astăzi, 12:26
418

Temperaturile ridicate din ultima perioadă nu provoacă probleme doar la nivelul disconfortului corpului uman. Specialiştii auto avertizează astfel şoferii că există o viteză maximă a maşinii...