O ceartă între două profesoare de la o școală din apropiere de Botoșani s-a încheiat la spital: „S-a izbit pe jos ca și cum aș fi împins-o eu”

Profesoara care susține că a fost lovită a făcut sesizări și în trecut, tot pe acest subiect.

O ceartă între două profesoare de la o școală din apropiere de Botoșani s-a încheiat la spital: „S-a izbit pe jos ca și cum aș fi împins-o eu”

Două profesoare de la Școala Gimnazială Zamostea din Suceava se acuză reciproc de loviri. Conflictul ar fi pornit după ce una dintre ele, care este directoarea școlii, nu ar fi lăsat-o pe colega sa să semneze condica.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Suceava au transmis că, până în acest moment, cele două profesoare nu au fost sancționate în niciun fel.

A fost discutat cazul în Consiliul de Administrație al Consiliului Școlar, a fost constituită o comisie de anchetă care va analiza incidentul”, a spus Cezar Anuței, șeful Inspectoratului Școlar Județean Suceava, potrivit hotnews.ro.

El a admis că și în trecut au mai fost sesizări făcute de profesoara care susține că a fost lovită.

Au mai fost sesizări din partea doamnei profesoare la inspectorat și la minister. Noi am mai investigat acele sesizări. La momentul respectiv, am făcut o recomandare școlii ca să constituie o comisie de cercetare pentru doamna profesor”, a mai declarat Anuței.

Conflictul a avut loc joi, 13 iunie, iar la școală a fost chemată Poliția și un echipaj de la Ambulanță.

„S-a izbit pe jos ca și cum aș fi împins-o eu”

Una dintre profesoarele implicate în conflict, Ioana Cojocariu, spune că a vrut să semneze condica de dimineață, însă directoarea școlii, Aurelia Ursaciuc, nu ar fi lăsat-o.

De asemenea, am întrebat-o de ce a organizat ședința în timpul orelor de curs, colegii nu trebuiau să fie la ore, așa cum m-a trimis ea pe mine? Țipa, amenința și am vrut să o filmez, moment în care s-a năpustit asupra mea. A vrut să-mi smulgă telefonul, apoi s-a izbit pe jos ca și cum aș fi împins-o eu. Eu nu am atins-o”, a declarat Cojocariu, potrivit Monitorul de Suceava.

Profesoara susține că a fost zgâriată pe piept și că a decis să cheme ambulanța. Medicul de pe ambulanță i-a spus că are contuzie toracică și i-a recomandat să meargă la medicul legist, explică profesoara, care a chemat și Poliția.

Directoarea școlii nu a vrut să comenteze situația, însă a precizat că se află la spital.

În ultimii ani, școala din Zamostea a fost în centrul a numeroase conflicte între profesori. Schimbările de la vârful instituției nu au făcut decât să alimenteze starea de încordare din școală, notează Monitorul de Suceava.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Experiența unui tânăr agronom din Botoșani în Noua Zeelandă: ”Am învățat cum să lucrez cu sisteme de irigații, utilaje și softuri noi!”

astăzi, 10:50
28

Ștefan Emanuel Covaliu, un tânăr 24 de ani din Dorohoi, masterand al Facultății de Agricultură USV Iași, a ajuns în Noua Zeelandă la o multinațională care se clasează în to...

„Taxa pe lux” în România. ANAF anunță cum vor fi impozitate casele şi maşinile!

astăzi, 10:19
134

„Taxa pe lux” a intrat în vigoare şi casele/apartamentele mai scumpe de 500.000 de euro trebuie declarate la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) până la fina...

Doliu în sănătatea botoșăneană: „Colegii aveau cuvinte de laudă la adresa ei... și pacienții o apreciau, și aparținătorii”

astăzi, 09:50
1105

Cristina-Iuliana Siminiceanu a activat la secția de Psihiatrie a Spitalului Județean „Mavromati” în cadrul Centrului de Sănătate Mintală pe funcția de psiholog. A plecat l...