Școlile din România ar putea introduce sala de detenție pentru elevii care deranjează orele!

Profesorii vor putea da lecturi suplimentare sau fișe de lucru cu exerciții.

Școlile din România ar putea introduce sala de detenție pentru elevii care deranjează orele!

Elevii care perturbă orele ar putea fi reținuți într-o sală, sub supravegherea unui profesor, unde să citească sau să rezolve fișe de lucru. Noutatea se regăsește în proiectul de Statut al Elevului 2024, pus în consultare publică de Ministerul Educației, miercuri, 12 iunie.

Elevii ar urma să fie duși într-o sală special alocată acestui proces, la decizia profesorului, în timpul orei pe care au deranjat-o.

Activitățile pe care le-ar avea de făcut sunt stabilite de profesorul sau de cadrul didactic auxiliar sub supravegherea căruia ajunge elevul, conform prevederii din Statutul Elevului 2024, aflat în stadiul de proiect, scrie Antena3 CNN.

Două exemple date sunt „lectură suplimentară” și „completarea de fișe de lucru”. Nu este clar dacă elevilor din detenție li se va pune absență.

Propunerea de introducere a măsurii de detenție a fost avansată încă de pe 11 aprilie 2023 de sindicatele angajaților din Învățământ. La acea vreme, cu o lună înainte de marea grevă a profesorilor, FSE „Spiru Haret” mai propuneau și reintroducerea exmatriculării elevilor în lege, amenzi pentru părinți, dar și ca nota la purtare să fie luată în calcul la admiterea la liceu sau BAC.

Iată ce prevede documentul:

În cazul elevilor care în timpul orei de curs manifestă comportamente care aduc prejudicii activității de predare-învățare-evaluare, cadrul didactic poate decide ca aceștia să desfășoare activitate în școală, în timpul orei respective, sub supravegherea unui cadru didactic sau a unui cadru didactic auxiliar, într-o sală din unitatea de învățământ stabilită pentru desfășurarea, de regulă, a unor activități de tipul: lectură suplimentară, completarea de fișe de lucru etc.

În acest caz va fi informat, în scris, părintele/ tutorele/ reprezentantul legal al elevului. Prin excepție, elevii cu cerințe educaționale speciale sunt preluați pentru a desfășura activitate cu personal specializat”.

Pe lângă încăperea în care ar urma sa stea elevii care deranjează ora, Ministerul Educației mai propune ca angajații școlii să poată lua telefoanele elevilor care folosesc dispozitivele în timpul orei și să le restituie obligatoriu unui părinte la finalul cursurilor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Micile artiste din Dorohoi, pe podium la Festivalul „Ursuleţul de aur” de la Baia Mare!

astăzi, 13:21
54

Elevii de la Cercul Muzică folk-muzică uşoară de la Clubul Copiilor Dorohoi au participat la a XL-a ediţie a Festivalului-Concurs Internaţional de muzică uşoară „Ursuleţul de aur&rdquo...

Care este starea celor 15 pacienți internați după explozia de la Dedeman Botoșani

astăzi, 12:58
277

Ministerul Sănătăţii prezintă situaţia pacienţilor internaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Spiridon din Iaşi”, Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti ...

Viteza maximă a maşinii pe timp de caniculă. Detaliul care îţi poate salva viaţa la peste 35 de grade Celsius!

astăzi, 12:26
408

Temperaturile ridicate din ultima perioadă nu provoacă probleme doar la nivelul disconfortului corpului uman. Specialiştii auto avertizează astfel şoferii că există o viteză maximă a maşinii...