Două școli din Botoșani, premiate la București în cadrul competiției „Școală Europeană” (fotogalerie)

Două școli din Botoșani, premiate la București în cadrul competiției „Școală Europeană” (fotogalerie)

Miercuri, la Palatul Parlamentului, a avut loc premierea școlilor câștigătoare ale competiției „Școală Europeană”. Printre școlile care s-au remarcat se numără și două unități de învățământ din Botoșani.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a înmânat trofeul celor două școli premiate, din județul Botoșani, care sunt Liceul „Regina Maria” din Dorohoi și Școala Gimnazială nr. 10 din Botoșani.

Potrivit reprezentanților botoșăneni trimiși în capitală, delegația oficială a fost formată din Președinta comisiei pentru educație din Senatul României, senator Monica Cristina Anisie, secretarul de stat Ion Sorin, secretarul de stat Florian Lixandru, inspectorii Monica Calotă și Marinica Stoian, plus alți oficiali care au înmânat premii.

Delegația județului Botoșani a fost însoțită de inspectorul școlar general și de inspectorii pentru proiecte, Gianina Butescu și Daniela Pintilei.

Fiecare dintre școlile premiate a fost reprezentată de o delegație reprezentativă.

Școala Gimnazială Nr. 10 Botoșani, a treia oară câștigă titlul de Școala europeană. A mai câștigat în perioada 2014 - 2017, 2017 - 2022, 2022 - 2025, fiind reprezentată de director Onofraș Gheorghe, responsabil proiecte europene, Nechifor Cristina și de eleva Gheațău Ema Alexandra.

Liceul „Regina Maria”, de asemenea, pentru a treia oară câștigă acest titlu, fiind reprezentat de director, Bolohan Gabriela, Ciobanu-Ilucă Cristina, director adjunct și de Carp Alexandra-Petruța, elevă.

La competiție a participat și Școala Gimnazială nr. 7 din Botoșani, care a obținut un punctaj foarte bun, dar insuficient pentru obținerea titlului. Au fost premiate 90 de unități din 130 de concurente.

„Felicit toate școlile care dețin acest titlu din anii precedenți, pe cele care au redobândit anul acesta titulatura de Școală Europeană, atât la nivelul structurilor de conducere, al fiecărui coleg profesor implicat, precum și pe toți elevii participanți la proiecte internaționale”, a declarat Ada Macovei, inspector școlar general în cadrul Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) din Botoșani.


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Tazada, cățelușa vedetă a Poliţiei de Frontieră din Botoşani

astăzi, 09:24
48

Tazada este căţeluşa labrador specializată în depistarea substanţelor interzise, cunoscută ca parteneră de încredere a colegilor din Punctul de Trecere a Frontierei din Rădăuţi P...

Trei incendii într-o singură comună

astăzi, 09:11
64

În ultimele 24 de ore, s-au înregistrat trei incendii, toate pe raza comunei Hudești. Primul eveniment cu foc s-a produs pe un câmp de la marginea localității, în jurul pr&a...

Coacăzul negru, cultura profitabilă pe care a mizat un tânăr botoșănean. „Cu timpul mi-aș dori o mică fabrică de procesare a fructului”

astăzi, 08:58
66

Coacăzul negru este cultura profitabilă pe care a mizat un tânăr botoșănean din comuna Blândești, satul Cherchejeni.Mihai Mărisac cultivă pe o suprafață de 60 de ari trei soi...