Două licee din judeţ nu au avut niciun elev promovat la prima sesiune a Bacalaureatului

Două licee din judeţ nu au avut niciun elev promovat la prima sesiune a Bacalaureatului

Două licee din judeţul Botoşani nu au avut niciun elev promovat la prima sesiune a examenului de bacalaureat din acest an, potrivit unei statistici întocmite de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ).

Potrivit acesteia, Liceul Teoretic „Anastasie Başotă” din Pomârla şi Liceul Tehnologic ‘Elie Radu’ din municipiul Botoşani au avut promovabilitatea zero. La unitatea de învăţământ din Pomârla au fost prezenţi la examen doar doi din cei opt absolvenţi de clasa a XII-a şi niciunul dintre ei nu a fost admis.

În acelaşi timp, la Liceul Tehnologic „Elie Radu” au fost prezenţi la bacalaureat şase din cei 48 de absolvenţi.

În schimb, cea mai bună rată de promovare s-a înregistrat la Colegiul Naţional ‘Mihai Eminescu’ şi Colegiul Naţional „A.T. Laurian”, unde 99,13% şi, respectiv 99,07% din totalul elevilor participanţi la cele trei probe ale bacalaureatului au fost admişi.

În judeţul Botoşani, au promovat examenul naţional de bacalaureat 1.862 elevi din totalul celor 2.512 prezenţi la toate probele. Rata de promovare este de 74,12%, peste media naţională, care a fost calculată la 73,3% potrivit Agerpres, şi peste cea din anul precedent, când a fost de 68,30%.

 

Spune-ne opinia ta