Au fost afișate rezultatele de la Bacalaureat. Șase elevi au obținut media 10

Au fost afișate rezultatele de la Bacalaureat. Șase elevi au obținut media 10

Ministerul Educației și Cercetării (MEC) a publicat rezultatele de la examenul de Bacalaureat, pentru sesiunea de vară, iunie – iulie 2022.

Rezultatele sunt în format anonimizat, ceea ce înseamnă că pe pagina online dedicată apar coduri în dreptul cărora vor fi afișate notele și mediile. Fiecare candidat a primit anterior afișării rezultatelor codul specific.

Începând cu ora 12:00 și până la ora 18:00, candidații nemulțumiți de note pot depune contestații inclusiv prin mijloace electronice.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că peste 89.000 de candidați au promovat examenul de Bacalaureat. Rata de promovare din acest an este de 73,3% - cel mai ridicat nivel de promovare din ultimii 10 ani.

La nivelul județului Botoșani, au promovat examenul național de bacalaureat 1862 elevi din 2512 prezenți la toate probele examenului național de bacalaureat. În timp ce la nivel național, rate de promovabilitate a examenului de bacalaureat este de 73,3%, la nivelul județului Botoșani, rata este peste media națională, fiind de 74,12%, mai mare și decât cel înregistrat în anul precedent, când a fost de 68,30%.

6 eleve au obținut media 10 la examenul de maturitate, 5 fiind absolvente ale Colegiului Național „Mihai Eminescu” din Botoșani, respectiv Brumă Raluca Ștefania, Crețu Elena Cristiana, Culidiuc Maria, Iurea Andreea Irina și Iurea Mihaela Cezara, iar Horopciuc Veronica fiind absolventa Liceului „Dimitrie Cantemir” din Darabani. Această reușită a elevelor menționate, poziționează județul nostru în top 10, ocupând poziția a 8-a în clasamentul național. Cu privire la statisticile liceelor cu cele mai mari sau mai mici procente de promovabilitate, calculate după numărul de reușiți din prezenți, dar și procentele rezultate din calculele de raportare a numărului de reușiți din totalul elevilor claselor terminale înscriși la începutul anului școlar, acestea sunt atașate la prezentul comunicat de presă.

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor, vor fi anunțate pe data de 1 iulie 2022.

„Felicităm absolvenții care au obținut rezultate excepționale la examenul de bacalaureat, precum și pe toți cei care l-au promovat. Mulțumim fiecărui coleg profesor și informatician implicat în buna organizare și desfășurare a examenului. Mult succes, în continuare”, a precizat Bogdan Suruciuc, inspector școlar general în cadrul Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) din Botoșani.

Rezultatele examenului de Bacalaureat la nivelul județului Botoșani pot fi accesate AICI.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Șeful IȘJ a fost în vizită de lucru la Ministerul Educației. Bogdan Suruciuc: „Nu se va intra în sistem online sub nicio formă”

Miercuri, 28 Septembrie 2022
59

La începutul acestei săptămâni, Bogdan Suruciuc, inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) din Botoșani a fost în vizită de lucru la Ministerul Educ...

Fagii seculari din nordul extrem al României (fotogalerie)

Miercuri, 28 Septembrie 2022
77

Aria Naturală Protejată RONPA0250 – Făgetul secular Stuhoasa, din comuna Suharău, are o suprafață de 60,7 hectare și a fost desemnată prin Legea 5/2000, aici fiind limita estică a areal...

Peste 250 de exemplare de păsări din peste 20 de rase vor putea fi admirate la Muzeul din Dorohoi în cadrul unei expoziții

Miercuri, 28 Septembrie 2022
41

Muzeul de Științele Naturii din Dorohoi, în colaborare cu Primăria Municipiului Dorohoi și alături de columbofili din județele Botoșani și Suceava, organizează în perioada 1 - 7 o...