Doliu în Educație: S-a stins din viață un profesor care a instruit zeci de dascăli din Botoșani

În cei peste 40 de ani de activitate, s-a preocupat de instruirea multor profesori, fiind dedicat muncii și educației, cu o abnegație greu de egalat.

Doliu în Educație: S-a stins din viață un profesor care a instruit zeci de dascăli din Botoșani

Duminică, 23 iulie 2023, prof. univ. dr. Petru Cojocariu a decedat la vârsta de 84 de ani. Reprezentanții Facultății de Agricultură, din cadrul Universității Științele Vieții Iași, au transmis un mesaj de condoleanțe.

„Cu regrete, colegii de la disciplinele de mecanizare, Facultatea de Agricultură USV Iași, anunță trecerea în eternitate a Domnului Prof. univ. Dr. Petru Cojocariu. Începând de luni, 24 iulie 2023, trupul neînsuflețit va fi depus la Cimitirul Buna Vestire din municipiul Iași, aflat în zona CUG, Aleea Tudor Neculai 101A, Iași. Înmormântarea va avea loc marți, 25 iulie 2023. Dumnezeu să îl ierte și să îl odihnească în liniște și pace! Sincere condoleanțe familiei!”, au transmis reprezentanții USV Iași.


 

Născut la data de 12 iunie 1939, în comuna Zamostea, județul Suceava, a fost absolvent al Facultății de Agricultură din Iași, promoția 1965. Imediat după absolvirea facultății, tot în anul 1965, a primit repartiție guvernamentală pentru învățământul superior, fiind angajat ca asistent universitar la disciplinele de Tractoare și Mașini agricole, catedra de Mecanizare a agriculturii, Facultatea de Horticultură, din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iași. Ca urmare a rezultatelor obținute a promovat prin concurs toate treptele ierarhiei didactice: șef de lucrări (1977 – 1998), conferențiar (1998 – 2001) și profesor universitar (2001 – 2007), iar până nu demult a fost profesor consultant.

În cei peste 40 de ani de activitate, s-a ocupat de instruirea profesorilor de licee agricole în cadrul perfecționării, reciclării și definitivatului, având totodată în îndrumare liceele agricole din Săbăoani, județul Neamț și Șendriceni, județul Botoșani.

A luat parte la instruiri pe probleme de mecanizare a agriculturii, cu directori și ingineri șefi din unitățile de producție, ingineri șefi de ferme, din Iași, Botoșani sau alte județe din Moldova.

În perioada 1988 – 1991 a condus comisii pentru examenul de bacalaureat în județele Constanța, Iași și Botoșani.

Dumnezeu să îl odihnească în pace!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

„Gluma” despre moldoveni i-ar putea aduce sancțiuni lui Marcel Ciolacu!

astăzi, 18:31
42

A fost depusă o plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. Liderul PSD ar putea fi amendat, dacă CNCD va considera că a greșit.„Am depus o plângere la ...

CFR Cluj – Sepsi, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 16:53
25

CFR Cluj și Sepsi se întâlnesc în această seară în etapa a șaptea a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!Î...

Credincioșii dorohoieni, pelerini în Sâmbăta lui Lazăr (Foto)

astăzi, 16:52
54

Cu multă bucurie, preoții și credincioșii din orașul Dorohoi și din împrejurimi au participat mai întâi la Vecernia Intrării Domnului în Ierusalim.După slujba Vecer...