Din toamnă, elevii ar putea merge la școală prin rotație și învăța în corturi amplasate în curtea școlii

Din toamnă, elevii ar putea merge la școală prin rotație și învăța în corturi amplasate în curtea școlii

Din toamnă, elevii ar putea veni la școală prin rotație. Este o variantă pe care autoritățile o iau în calcul în cazul în care va exista al doilea val al pandemiei. Sunt și alte scenarii despre care se discută.

Sunt studiate soluțiile aplicate în alte țări europene, unde există o problemă de infrastructura școlară la fel ca în România.

Un exemplu este amplasarea de corturi și containere în curtea școlilor, a declarat ministrul Educației la un post privat de televiziune. 

Monica Anisie spune că aceasta este una dintre soluțiile aplicate de țările europene care va fi analizată, doar pentru cazul în care România va fi lovită de un al doilea val de epidemie în toamnă.

Ministrul a recunoscut că avem o problemă cu aglomerarea în școli, mai ales în mediul urban, unde există clase și cu 30 de elevi sau chiar mai mult.

În condițiile în care distanța dintre elevi ar trebui să fie de doi metri, în clase ar putea fi prezenți maximum 10 copii. O altă variantă ar fi ca elevii să vină prin rotație la școală.

Sunt mai multe scenarii în analiză. O decizie finală va fi luată doar după consultări serioase.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - FC Voluntari 0-0! Ne-am jucat cu ocaziile, salvarea de la retrogradare se decide la Galați!

astăzi, 16:30
107

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, 0-0, după un meci în care echipa a avut ocazii imense.Meciul a început modest, iar prima fază periculoasă a avut loc în minutul 36. Atu...

Incendiu la o gospodărie din apropierea Mănăstirii cu un albastru unic în lume! (foto, video)

astăzi, 15:40
304

Incendiul a izbucnit în jurul orei 15:00, la o gospodărie din localitatea Voroneț. Pompierii suceveni intervin pentru localizarea și lichidarea incendiului.Momentan se manifestă la o cas...

Tânăr prins beat la volan în Sâmbăta Mare, polițiștii au întocmit dosar penal!

astăzi, 15:23
103

În cursul zilei de sâmbătă, în jurul orei 3:00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Dorohoi au oprit pentru control, pe o stradă din municipiul Dorohoi, un autoturism condus d...