Decontarea navetei școlare a devenit realitate. Metodologia a fost publicată în Monitorul Oficial

Decontarea navetei școlare a devenit realitate. Metodologia a fost publicată în Monitorul Oficial

Inspectoratul Școlar al Județului Botoșani a anunțat că metodologia pentru decontarea navetei școlare a fost publicată, marți seară, în Monitorul Oficial.

Potrivit “Ordinului privind aprobarea Metodologiei de decontare a cheltuielilor de transport pentru elevii care nu pot fi școlarizați în localitatea de domiciliu”, suma maximă aprobată pentru decontarea navetei la nivel de județ este de 171 de lei pe lună – sumă care se aplică pentru cea mai mare distanță, anume de 50 de kilometri.

De cealaltă parte, suma minimă decontată este de 30 de lei. Aceasta se aplică pentru distanțe de trei kilometri.

Pentru distanțele cuprinse între trei kilometri și 50 de kilometri, se calculează suma minimă plus trei lei pentru fiecare kilometru parcurs.

Pentru elevii care locuiesc la internat sau în gazdă, se vor deconta opt călătorii dus-întors pe semestru. În plus, toți cei care beneficiază de decontarea navetei pot solicita banii în avans, la instituțiile de învătământ unde studiază.

Amintim că autoritățile din România au decis ca toți elevii să beneficieze de transport gratuit la școală, chiar dacă învață în localitatea în care locuiesc sau nu. Cadrul legal a fost reglementat prin OUG 50/2021. Experții sunt de părere că gratuitatea transportului va descuraja abandonul școlar.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Tudor Carare

Ploşniţele dantelate, numite și „tigri”, care sunt imune la substanţele chimice, ocupă încet încet toată România

astăzi, 12:15
667

O specie invazivă de insecte s-a înmulţit foarte mult în România, loc în care nu are niciun duşman natural. Mai mult, aceste insecte, care sunt extrem de agresive, sunt imun...

Avem cu ce ne “mândri”: Printre cele mai mici salarii din Europa dar plătim preţuri mai mari pe alimente

astăzi, 11:15
217

În România, preţul multor alimente de bază este mai mare decât în alte ţări. Carnea este mai scumpă decât la polonezi, iar la brânză sunt cel puţin zece ţă...

Varianta Delta se răspândește ca pojarul și varicela. Este unul dintre cei mai transmisibili viruși cunoscuți

astăzi, 10:00
609

Cazurile cu varianta Delta a coronavirusului se înmulțesc pe zi ce trece iar varianta indiană a coronavirusului determină cazuri grave de COVID-19, care de cele mai multe ori sfârșesc ...