Decizie istorică a Universităţii din Suceava: înfiinţarea celei mai noi facultăţi de Medicină din România

Decizie istorică a Universităţii din Suceava: înfiinţarea celei mai noi facultăţi de Medicină din România

Cea de-a 11-a facultate a USV nu va pleca de la zero, dimpotrivă, va fi dezvoltată în jurul nucleului reprezentat de Departamentul de Sănătate şi Dezvoltare Umană, care funcţioneză din 2012.

Senatul Universităţii „Ştefan cel Mare” a votat în unanimitate hotărârea de înfiinţare a Facultăţii de Medicină şi Ştiinţe Biologice, la Suceava. Următorul pas va fi făcut de Ministerului Educaţiei, care va propune hotărârea spre aprobare Guvernului României.

Înfiinţarea celei de-a 11-a facultăţi a USV nu va pleca de la zero, noua facultate va fi dezvoltată în jurul nucleului reprezentat de Departamentul de Sănătate şi Dezvoltare Umană, care funcţioneză în universitatea din anul 2012, când au fost activate primele două specializări în domeniul Sănătate: Nutriţie şi Dietetică şi Balneofiziokinetoterapie şi recuperare. „Începând cu sesiunile de admitere din acest an, USV le va oferi tinerilor absolvenţi de liceu posibilitatea de a studia la un nou program de licenţă, Tehnică dentară. Misiunea specializării va fi aceea de a pregăti tehnicieni dentari, sub îndrumarea atentă a cadrelor didactice ale USV, în cadrul activităţilor clinice şi practice dedicate procesului educaţional al acestor studenţi şi în corelaţie cu aspectul antreprenorial al profesiei de tehnician dentar. În viitorul apropiat, alte două programe de licenţă vor fi incluse în portofoliul USV: Biologie şi Biochimie”, se arată într-un comunicat de presă transmis de USV. Conducerea universităţii a amintit rolul importat pe care l-a avut USV în combaterea pandmiei de COVID-19. Pe lângă faptul că a pus în funcţiune o linie de testare RT-PCR încă de la debutul pandemiei, o echipă de la USV a câştigat, ulterior, competiţia de proiecte pentru secvenţierea genomului SARS-CoV-2 şi analiza filogenetică a tulpinilor circulante în România. „Înfiinţarea Facultăţii de Medicină şi Ştiinţe Biologice, cea de-a 11-a facultate din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, va reprezenta o continuare logică şi necesară a eforturilor depuse, a preocupării pentru atragerea unei resurse umane de calitate şi a investiţiilor în infrastructură pe parcursul celor aproape 10 ani, în domeniul sănătăţii publice, cu rezultate concrete şi recunoscute”, a transmis conducerea USV. 

 

 

 

Spune-ne opinia ta