„Dăruind vei dobândi”, proiect pentru valorificarea obiceiurilor strămoșești

„Dăruind vei dobândi”, proiect pentru valorificarea obiceiurilor strămoșești

Colinde tradiționale românești, desene, picturi, creații artistice și plastice, interpretări corale, obiceiuri strămoșești și nu doar, au fost prezente la o Expoziție realizată de Școala Gimnazială Nr. 12 din municipiul Botoșani, în cadrul Proiectului Județean de Parteneriat Educațional, împreună cu mai multe unități de învățământ din județ.

Proiectul s-a numit „Dăruind vei dobândi”, prin intermediul căruia elevii s-au jucat, au exersat și au dovedit cât de pricepuți sunt în a face artă prin obiceiurile strămoșești.

„Ce poate fi mai frumos și mai înălțător decât să dăruiești dragoste, bucurie, emoție, puritate, demnitate, respect pentru valori și să primești apreciere?! Sărbători fericite tuturor”, transmite Liliana Poleucă, profesor la Școala Gimnazială Nr. 12 din Botoșani.

Parteneri au fost Liceul de Arta Stefan Luchian Botoșani, Școala Gimnazială Nr. 10 Botoșani, Liceul Teoretic Grigore Antipa Botoșani, Liceul Pedagogic Nicolae Iorga Botoșani, Școala Gimnazială Tiberiu Crudu Tudora, Liceul Teoretic Bucecea, Școala Gimnazială Nr. 1 Roma, Școala Gimnazială Stefan cel Mare Botoșani, Școala Populară de Arte George Enescu Botoșani, Biserica Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil Buda.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Zilele Municipiului Botoșani la final: Foc de artificii impresionant, spectacol emoționant oferit de The Motans! (foto, video)

Duminică, 12 Mai 2024
212

Ultima seară de spectacole de la Cornișa de Zilele municipiului Botoșani a reunit mii de botoșăneni în ciuda vremii friguroase de afară.Pe scenă a urcat după ora 21:00 artistul The Motans...

Sute de vizitatori în a doua zi de Târg la Popăuți. Ionică Nechifor: „Agricultura este ramura care are ponderea cea mai mare în județul Botoșani” (galerie foto, video)

Duminică, 12 Mai 2024
300

A doua zi a celei de-a XVI-a ediție a Târgului Regional de Zootehnie – utilaje agricole și produse tradiționale a adunat sute de spectatori.Evenimentul a început la ora 11:30 ...

Sute de botoșăneni au cântat alături de Ștefan Bănică pe scena de la Cornișa! (galerie foto)

Duminică, 12 Mai 2024
1454

Îndrăgitul artist a știut să îi țină alături și să îi facă să cânte împreună cu el atât pe cei mai mici dintre botoșăneni, cât și pe cei mai mar...