Dăruim din toată inima: Campanie pentru donare de sânge la Seminarul Teologic Botoşani

Dăruim din toată inima: Campanie pentru donare de sânge la Seminarul Teologic Botoşani
La Seminarul Teologic Liceal Ortodox "Sf. Gheorghe" din Botoşani continuă o activitate umanitară de mare importanţă, în colaborare cu Centrul de Transfuzii Botoşani. Este vorba despre acţiunea periodică de donare de sânge la care participă unii dintre elevii şcolii ce sunt majori şi îndeplinesc condiţiile necesare pentru a fi donatori. Are loc mai întâi o campanie de informare cu privire la sânge şi importanţa lui, la beneficiile şi procedura donării de sânge. Astfel, elevii află atât informaţii cât şi curiozităţi despre sânge şi circulaţia sangvină, date despre istoria transfuziilor şi informaţii cu privire la gestul nobil de a dona din inimă, la propriu.
 
Sângele este lichidul vital produs în măduva osoasă care circulă prin corp cu rolul de a transporta oxigen şi  nutrienţi, preluând materialele reziduale.  Din perspectiva donării, el nu poate fi cumpărat, produs şi obţinut decât prin bunăvoinţa semenilor noştri.

Auzim adeseori că stocurile de sânge transfuzabil din centrele de recoltare sunt minime şi că unele proceduri medicale sunt direct dependente de stocul respectiv. Având în vedere faptul că donarea este sigură şi uşoară, fără riscul de a contacta boli infecţioase, că sângele recoltat este supus analizelor cu rezultate confidenţiale, că o donare poate salva teoretic până la trei vieţi, că donând,  te simţi mai uşor – la propriu şi la figurat – şi că, în esenţă, donarea sângelui rămâne o faptă bună şi un gest nobil, îndemnăm pe cât mai mulţi oameni către donare şi către convingerea cunoscuţilor spre a fi parte din această familie a donatorilor.

Elevii Seminarului Teologic, urmând exemplul personal al părintelui director Daniel Dascălu şi al părintelui pedagog, au fost, sunt şi rămân membri în familia donatorilor de sânge. Această campanie este modul nostru de a arăta că ne pasă de ceilalţi oameni, mai cu seamă de cei aflaţi în situaţii medicale dificile. Se doreşte a fi şi un mesaj de îndemn adresat tuturor, deoarece gestul donării, deşi pe mulţi îi lasă încă indiferenţi, face totuşi diferenţa dintre viaţă şi moarte. 

Fă şi tu pasul acesta şi DĂRUIEŞTE DIN INIMĂ!
 

Seminarul Teologic din Botoşani aminteşte celor interesaţi despre oferta şcolară a liceului nostru. Ești în clasa a VIII-a și vrei să te înscrii la un liceu care pune accent pe dezvoltarea ta personală? Sunteţi tată/mamă de viitor licean şi căutaţi împreună cu fiul sau fiica dumneavoastră siguranţă şi moralitate pentru perioada adolescenţei sale?  Seminarul Teologic Botoșani este locul unde formatori de vocație investesc în creșterea fizică, intelectuală și spirituală a tinerilor. În perioada imediat următoare vor avea loc înscrierile la Seminar (14-15 mai) urmate de probele de aptitudini (16-18 mai) pentru ceole două clase: una cu profil Pastorală (băieţi) şi una cu profil Patrimoniu (fete şi băieţi), deoarece este unul din liceele vocaţionale. 

Baza materială a Seminarului cuprinde clase şi cabinete dotate, atelier de pictură, laborator de informatică, bibliotecă, centru documentare şi informare multimedia modern, paraclis (adică biserică sfinţită pentru program liturgic), cămin-internat pentru cazare, cantină, sală de conferinţe, etc. DUPĂ TERMINAREA STUDIILOR, ABSOLVENŢII SEMINARULUI  SE POT ÎNSCRIE LA ORICE FACULTATE – INDIFERENT DE PROFILUL EI – ŞI SE POT ANGAJA, URMARE A EXAMENELOR DE COMPETENŢE PROFESIONALE ŞI A ATESTATULUI PROFESIONAL.

Informaţii complete pot fi obţinute de pe site-ul şcolii - http://seminarulbotosani.ro/admitere-2018,  de la Secretariat – tel./fax 0231 581773 sau de pe pagina oficială de facebook - https://www.facebook.com/familiaSTLO.

Preot Andrei Anuşca

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
2

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
52

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...

Razie noctură a polițiștilor rutieri pe străzile din Botoșani! (foto)

astăzi, 13:12
48

În noaptea de 1 spre 2 mai 2024, polițiștii din cadrul Biroului Rutier, împreună cu Biroul de Ordine Publică, Șecțiile de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani și 3 Hlipiceni și cu poli...