Copiii de la școala de vară „Jurjac”, în vizită la Detașamentul de Pompieri din Dorohoi (fotogalerie)

Peste 40 de copii înscriși la Școala de vară „JURJAC” 2023 au fost, în această dimineață, în vizită la Detașamentul de Pompieri Dorohoi. Ei și-au dorit să petreacă o zi din alături de salvatori deoarece au auzit de intervențiile la care au participat și de oamenii pe care i-au ajutat de-a lungul timpului.

„Ne putem juca cu brichetele, chibriturile sau cu jarul din sobă?”, “Pornim singuri aragazul pentru a ne pregăti masa?”, “Se întâmplă ceva dacă umblăm la prize?”- sunt întrebări la care copiii au primit răspuns.

Ei au aflat că jocul cu focul poate provoca incendii, folosirea aragazului la o vârstă fragedă este interzisă pentru a preveni accidentele sau chiar exploziile de gaze, iar în cazul prizelor există pericol de electrocutare.

Copiii au avut ocazia să vadă autospecialele de stingere a incendiilor, de descarcerare, autospeciala SMURD și cea de lucru la înălțime, să urce în acestea și să probeze echipamentele de protecție folosite de pompieri în misiunile operative.     

Astfel de activități vor fi organizate și în perioada următoare, în baza solicitării primite de la Centrul de zi pentru copii „JURJAC” din cadrul Direcției de Asistență Socială Dorohoi, care organizează, în perioada 03 iulie – 25 august 2023, școala de vară.











 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Pericol public pe patru roți, oprit de polițiștii botoșăneni!

astăzi, 11:17

La data de 18 octombrie 2024, în jurul orei 01:00 polițiștii din cadrul Secției de Poliție Darabani, au oprit pentru control pe drumul public din comuna Havârna, un autoturism condus d...

Despăgubiri de 280.000 de euro, botoșănean condamnat pentru uciderea unui biciclist!

astăzi, 10:59

Dosarul s-a aflat pe rolul Judecătoriei Bicaz, care a soluționat cazul și a decis și pedeapsa: un an și 4 luni de închisoare pentru care s-a dispus suspendarea sub supraveghere. Însă...

Un nou sector de drum județean a fost modernizat! (Foto)

astăzi, 10:35

Un nou sector de drum județean a fost modernizat! Este vorba despre DJ 293A, Viișoara – Viișoara Mică – Coțușca. Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani, v...