Copii învățați să evite pericolele de pe stradă și din mediul online, într-o tabără de vară

Profesori le-au fost chiar polițiștii, care au avut parte de un moment emoționant.

Copii învățați să evite pericolele de pe stradă și din mediul online, într-o tabără de vară

Ziua de 12 iulie 2023 a constituit un prilej de întâlnire pentru copiii aflați la Școala de Vară,  organizată de Primăria comunei Vorona, cu poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii și ai Biroului de Siguranță Școlară, din cadrul I.P.J. Botoşani.

Astfel, copiii au primit informaţii privind siguranţa personală acasă, în fața calculatorului, pe stradă şi în locurile de agrement. Întâlnirile poliţiştilor cu copiii au avut un caracter interactiv, în cadrul cărora, aceștia au primit sfaturi cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte atunci când sunt singuri acasă, precum şi cu privire la măsurile pe care trebuie să le ia atunci când sunt în primejdie .

Polițiștii au adus în discuție o temă de actualitate, cea a siguranței în mediul online, tot pentru că e vacanță și tentația de a petrece mai mult timp pe calculator, pe jocuri sau pe rețelele de socializare este mai mare. De asemenea, polițiștii au atras atenția copiilor asupra consecințelor la care se expun printr-o utilizare neadecvată a internetului, în caz contrar, putând deveni foarte ușor victime ale cyberbullyingului.

În același context, copiii au primit vizita polițiștilor rutieri care le-au prezentat principalele reguli de comportament în trafic. Polițiștii au discutat despre traversarea în siguranță, care sunt regulile de circulație atunci când sunt pe biciclete, unde este locul lor în automobil, precum și alte noțiuni de educație rutieră necesare acestei categorii de vârstă.

Copiii au avut acces în interiorul autolaboratorului de siguranta rutiera, simțindu-se pentru câteva clipe și ei mici polițiști.

La sfârșitul activității, unul dintre polițiștii rutieri a avut parte de un gest emoționant, din partea unei fețite, care i-a dăruit un trandafir, în semn de mulțumire, pentru modul în care a prezentat activitatea.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Daniel Botezatu: Canibalii din politica de partid!

astăzi, 22:29
27

Canibalii din politică! După cum se știe, sunt un candidat independent la funcția de consilier local al Primaria Municipiului Botosani.În această calitate, în perioada imediat urm...

Sabina a plecat dimineață la școală, dar nu a mai ajuns acasă. Sunați la 112 dacă o vedeți!

astăzi, 21:42
597

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei minore de 13 ani, din sat Draxini, comuna Bălușeni.Fata a plecat de acasă marți dimineață, în jurul orei 7:00,...

Poliția în alertă: Copil de 13 ani dispărut, a plecat de acasă pe bicicletă, cu un ghiozdan în spate!

astăzi, 21:37
177

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unui minor de 13 ani, din satul și comuna Dersca.Marți, în jurul orei 14:00, Vlăduț a părăsit domiciliul, iar p&aci...