Consiliul Județean și o companie privată au premiat un elev etalon al Colegiului „Mihai Eminescu” (fotogalerie)

Consiliul Județean și o companie privată au premiat un elev etalon al Colegiului „Mihai Eminescu” (fotogalerie)

Un elev al Colegiului Național „Mihai Eminescu” a fost premiat de Consiliul Județean (CJ) și o companie privată pentru rezultatele școlare remarcabile, cel mai important dintre acestea fiind medalia de bronz obținută la Olimpiada Internațională de Științe pentru Juniori, desfășurată la Bogotá, Columbia.

Casian Niculăesa, în vârstă de 15 ani, s-a clasat anul acesta pe primul loc la trei olimpiade județene: de științe, fizică și informatică, pentru care a fost recompensat cu 1.350 de lei, anunță președintele CJ, Doina Federovici.

„Performanța este una greu de atins, pentru că la Olimpiada Internațională de Științe pentru Juniori echipele diferitelor țări se duelează în cunoștințe și aptitudini la trei materii, biologie, fizică și chimie. Elevii înscriși trebuie să parcurgă probe de foc atât la nivel teoretic, cât și experimentale, jurizate de un juriu internațional. Casian a strălucit la toate!”, a precizat Federovici.

Oficialul CJ i-a înmânat elevului, în ședința ordinară de miercuri, o diplomă de excelență și „Flacăra speranței”. 

„Performanțele lui Cassian nu putea fi obținute fără sprijinul și îndrumarea unor profesori dedicați. Am conferit câte o diplomă de apreciere doamnei profesoare de fizică Cristina Bălăucă, domnului profesor de biologie Orest-Liviu Huţanu și domnului profesor de chimie Constantin Gugeanu. Mulțumim din suflet pentru tot ceea ce faceți pentru pregătirea copiilor noștri! Mulțumiri alese și felicitări și părinților care i-au susținut pe drumul spre performanță! Suntem mândri de tot ceea ce faceți! Sunteți cei mai buni ambasadori ai județului nostru!”, a mai transmis Doina Federovici.

La festivitate s-a alăturat și Florian Moruzi, directorul general al companiei „Casa Pâinii”, care i-a oferit lui Casian un important premiu în bani și o diplomă de excelență.






 

 

Spune-ne opinia ta