Concursul Interjudeţean de Limba română, literatură, comunicare şi creaţie, la Școala 7 Botoșani! FOTO

Concursul Interjudeţean de Limba română, literatură, comunicare şi creaţie- concurs pe secțiuni - ediția a V-a, avizat de M.E.N. cu nr. Nr. 26404/ 16.02.2017, poziția 688, s-a desfășurat sâmbătă, 13 mai 2017, la Școala Gimnazială Nr.7 Botoșani, sub coordonarea prof. Daniela Pricopciuc și prof. Daniela Orășanu, în parteneriat cu I.S.J. Botoșani, C.C.D. Botoșani, Biblioteca Județeană "Mihai Eminescu" Botoșani.

Necesitatea educării copilului în spirit activ-participativ în vederea integrării sale într-o societate dinamică supusă schimbării este o idee pe cât de veche pe atât de actuală. Învăţământul contemporan exploatează aceasta idee impunând un alt mod de abordare a conţinutului educaţional şi în special a evaluării.
        
Evaluarea constituie o parte importantă a procesului de învăţământ, furnizând, în primul rând cadrelor didactice şi elevilor, informaţiile necesare desfăşurării optime a acestui proces.  

Problemele reformei în evaluare, la nivelul învăţământului primar şi gimnazial, implică noi modalităţi de abordare a acesteia, centrate pe elemente pragmatice, concrete, care să imprime procesului de învăţământ, în ansamblul său, eficienţă. Concursul pe care-l propunem se doreşte a fi un alt mod de evaluare a competenţelor atinse de elevi pe parcursul derulării activităţii şcolare care să le dea acestora posibilitatea să-şi verifice gradul de asimilare a cunoştinţelor şi deprinderilor în vederea obţinerii unor rezultate bune la viitoarele concursuri, examene şi competiţii. Proiectul contribuie la adâncirea şi completarea procesului de învăţământ, la trezirea interesului pentru literatură şi lectură, la dezvoltarea înclinaţiilor şi aptitudinilor lingvistice ale elevilor claselor II- VIII, fără a se substitui evaluării continue de la clasă, tezelor semestriale, examenelor naţionale sau altor activităţi didactice.

În etapa premergătoare concursului, coordonatorii au popularizat regulamentul proiectului pe internet, pe site-ul www.didactic.ro, au primit propuneri de subiecte pentru proba scrisă a concursului, listele elevilor participanţi şi fişele de înscriere a revistelor.
La secţiunea Reviste şi publicaţii şcolare au fost înscrise publicaţii ale elevilor din judeţ şi din ţară şi s-au acordat: 1 premiu I, 1 premiu  II, 1 premiu III. Juriul a fost alcătuit din şapte membri, doi profesori de limba şi literatura română, un profesor de educaţie plastică, doi profesori pentru învăţământul primar (coordonatori ai unor reviste), consilierul educativ şi directorul adjunct al şcolii. După jurizare, s-a realizat o expoziţie cu toate revistele înscrise în concurs.

Proba scrisă a Concursului interjudeţean de limba română, literatură şi comunicare s-a desfăşurat în data de 13 mai 2017. Subiectele au fost selectate din propunerile partenerilor de către coordonatori şi consultanţii de specialitate. Subiectele au respectat programa extinsă de limba şi literatura română pentru fiecare nivel de studiu şi au conţinut cerinţe specifice fiecărui domeniu al disciplinei (limbă, literatură, comunicare). În alcătuirea tuturor probelor s-au avut în vedere cerinţe care  să permită valorificarea creativă a cunoştinţelor dobândite de elevi şi realizarea de corelaţii interdisciplinare,  precum şi a capacităţilor de analiză, de sinteză, de evaluare, de soluţionare şi de utilizare a cunoştinţelor dobândite.

Durata probei a fost de 90 de minute pentru clasele II-IV şi 120 de minute pentru clasele V-VIII.

Au participat un număr de 255 de elevi din judeţ şi din ţară, o parte dintre aceștia obținând premii și mențiuni. În evaluarea lucrărilor au fost implicaţi profesori din şcoală, din şcolile partenere şi din alte instituţii şcolare din judeţ.

Toate variantele de subiecte propuse de colaboratori au fost publicate în auxiliarul didactic "Paşi spre viitor", ISBN 978-606-8238-81-4 (consultant de specialitate: Conf. univ. dr. Mina-Maria Rusu, Inspector General -limba şi literatura română, limbi clasice şi limba neoelenă- Direcţia Generală Educaţie şi Învăţare pe Tot Parcursul Vieţii, MEN).










(Comunicat de presa)

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Percheziții în două unități medicale din Moldova, ce au descoperit polțiștii!

astăzi, 17:50

Poliția a descins la spitalul de Psihiatrie Socola din Iași într-un dosar cu certificate false de handicap. Persoane din mediul medical au favorizat internări fictive, acordarea de concedii d...

ATRIA Medical - Alături de dumneavoastră atunci când sănătatea o cere!

astăzi, 17:33

Clinica Medicală ATRIA organizează în data de 25 noiembrie, împreună cu partenerii lor de la Rețeaua de Sănătate Regina Maria, o campanie de recoltare a analizelor de sânge pen...

Tânăr beat și fără permis, scos din trafic și băgat în arestul Poliției!

astăzi, 17:15

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui tânăr de 30 de ani din comuna Roma, bănuit de co...