Colegiul Național „Grigore Ghica” Dorohoi s-a calificat la etapa națională a Olimpiadei de argumentare, dezbatere și gândire critică „Tinerii dezbat”

Colegiul Național „Grigore Ghica” Dorohoi s-a calificat la etapa națională a Olimpiadei de argumentare, dezbatere și gândire critică „Tinerii dezbat”

Etapa județeană a Olimpiadei naționale de argumentare, dezbatere și gândire critică „Tinerii dezbat” s-a desfășurat în perioada 28 – 29 mai 2022 la Liceul de Artă „Ștefan Luchian” din Botoșani.

La festivitatea de deschidere au fost prezenți reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) din Botoșani, și anume prof. dr. Ada Alexandrina Macovei, Inspector Școlar General; prof. Bogdan Suruciuc, prof. dr. Daniela Pintilei, Inspector Școlar Proiecte Educaționale; prof. Gianina Butescu, Inspector Școlar Proiecte Educaționale.

La această etapă au participat 85 de elevi de la 11 licee: Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Botoşani, Colegiul Naţional „August Treboniu Laurian” Botoşani, Liceul de Artă „Ştefan Luchian” Botoşani, Colegiul Naţional „Grigore Ghica” Dorohoi, Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” Botoşani, Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga” Botoşani, Liceul Tehnologic „Nicolae Bălcescu” Flămânzi, Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoşani, Liceul Teoretic „Dr. Mihai Ciucă” Săveni, Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Ioan Iacob” Dorohoi, Liceul „Regina Maria” Dorohoi.

Echipele Colegiului Național „Grigore Ghica” Dorohoi au fost reprezentate de membrii Clubului de dezbateri academice „CNGG Debate” coordonat de prof. Monica Ifrim și prof. Daniela Pavel, ambele având și calitatea de arbitru principal în cadrul olimpiadei.  De asemenea, în calitate de arbitru shadow, a participat și domnul prof. Negru Corneliu.

După două zile de meciuri, în clasamentul pe vorbitori, cele două echipe ale Colegiului Național „Grigore Ghica” Dorohoi s-au situat în top 10.

La secţiunea „Începători”, echipa alcătuită din elevele Antochi Andreea Cosmina (clasa a X-a D), Pintilei Rut (clasa a IX-a C) și Scripniciuc Andreea Nicoleta (clasa a X-a F), pregătite de doamna prof. Pavel Daniela, a obținut Locul al III-lea.

La secţiunea „Avansaţi” au participat elevele Pintilei Sara (clasa a XI -a D), Ungureanu Andreea Cristina (clasa a XI -a D) și Viziteu Miruna Alexandra (clasa a XI -a D), pregătite de doamna prof. Ifrim Monica. Eleva Pintilei Sara s-a clasat pe Locul I și va reprezenta județul Botoșani la etapa națională care va avea loc la Piatra Neamț în luna iulie.


(Comunicat de presă)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Copil de trei ani rămas blocat în apartament. Bunica a chemat urgent pompierii! (Foto)

astăzi, 14:50
60

Într-o clipă de neatenție, un copil de trei ani, din municipiul Dorohoi, a rămas blocat într-un apartament situat la etajul IV. La fața locului au ajuns, în cel mai scur...

(P) Renovare de nota 10: cele mai populare dileme şi cum să le faci faţă

astăzi, 14:47
18

Renovările interioare nu sunt deloc uşoare, mai ales atunci când te loveşti de probleme pe care nu ştii cum să le soluţionezi. Fie că reamenajezi o casă, fie că urmează să te muţi &i...

A murit cea mai titrată jucătoare de scrabble a României! (Foto)

astăzi, 13:46
135

A fost cea mai titrată jucătoare de scrabble a României, campioană națională în limbile română și franceză, Maestră a Sportului.Claudia Mihai a fost un model de dăruire...