Cine sunt elevele de 10 la Bacalaureat, la Botoșani. Director: „Avem promovabilitate de 100%”

Luni până la amiază au fost afișate și rezultatele inițiale la examenul național de Bacalaureat.

La nivelul județului Botoșani, pentru promoția curentă, rata de promovare este de 78,53%, cu 4% mai mare decât cea de anul trecut, iar pentru promoțiile anterioare este de 37,67%.

Au promovat examenul 2041 de candidați, dintr-un total de 2711 de candidați prezenți. Dintre aceștia, 1960 de candidați provin din promoția curentă, iar 81 de candidați din promoțiile anterioare.

Două eleve au obținut și media 10 la acest examen. Este vorba despre Vanzariuc Iulia Alexandra de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” și Iolanda Constantin de la Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga” din Botoșani.

Vanzariuc Iulia Alexandra a fost elevă în clasa XII G, la profilul științe sociale.


(Vanzariuc Iulia Alexandra de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Botoșani - elevă cu media 10 la Bacalaureat)

Profesor Cristina Chiriac, directorul Colegiului Național „Mihai Eminescu” din Botoșani, a declarat pentru Știri.Botoșani.Ro că mediile obținute de elevii unității de învățământ sunt foarte frumoase în acest an. 

Mai mult decât atât, momentan este singurul liceu cu promovabilitate de 100%.

Peste 170 de copii au medii de peste 9, au medii foarte frumoase în acest an la bacalaureat. De asemenea, suntem singurul liceu cu promovabilitate de 100% la acest examen în momentul de față”, a declarat prof. Cristina Chiriac, directorul Colegiului Național „Mihai Eminescu” din Botoșani.

De asemenea, Iolanda Constantin a fost la specializarea învățător-educator la Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga” din Botoșani.


(Iolanda Constantin de la Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga” din Botoșani - eleva cu media 10 la Bacalaureat)

Acestea două sunt singurele eleve care au reușit performanța de a obține media 10 la examenul maturității.

Vom reveni cu mai multe detalii despre reușita lor...

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșănenii, invitați la sărbătoarea de 10 ani a Clubului Toastmasters!

astăzi, 11:40

Cu această ocazie, structura dedicată dezvoltării personale și susținerii tuturor celor care vor să lupte cu emoțiile vorbitului în public organizează o ședință festivă. Eveniment...

Părintele Negoiță, despre cum se face corect o pomană pentru morți. „Puțin, cu suflet și e destul!”

astăzi, 10:49

Preotul Paul Iulius Negoita a abordat semnificația pomenilor făcute pentru persoanele decedate, subliniind că acestea nu sunt destinate să „hrănească” fizic morții, ci sunt mai degr...

Iftime schimbă un titular la FC Botoșani, chiar înainte de meciul cu Rapid!

astăzi, 09:49

Valeriu Iftime, patronul de la FC Botoșani, a anunțat că portarul Eduard Pap (30 de ani) va fi înlocuit. În urmă cu mai puțin de o săptămână, FC Botoșani a anunțat ofici...