Calendarul examenului de Bacalaureat 2023. Vezi când au loc înscrierile și susținerea probelor

Calendarul examenului de Bacalaureat 2023. Vezi când au loc înscrierile și susținerea probelor

Ministerul Educației a aprobat calendarul examenului de Bacalaureat, pentru anul 2023, sesiunea de vară.

Astfel, înscrierea candidaților are loc în perioada 29 mai – 2 iunie, iar tot pe 2 iunie se încheie cursurile pentru clasa a XII-a și a XIII-a.

În perioada 12 – 14 iunie are loc evaluarea competențelor de comunicare orală în limba română, în perioada 14 – 15 iunie se va desfășura evaluarea competențelor de comunicare orală în limba maternă. Evaluarea competențelor digitale are loc în perioada 14 – 16 iunie, iar cea a competențelor într-o limbă străină va avea loc între 19 și 21 iunie.

Probele scrise încep pe 26 iunie cu proba la limba și literatura română – proba E.a.). Pe 27 iunie candidații vor susține proba obligatorie a profilului, adică proba E.c.), pe 28 va fi proba la alegere a profilului și specializării, adică proba E.d.) și examenul la limba și literatura maternă va fi pe 29 iunie.

Pe 3 iulie se vor afișa rezultatele, până la ora 12:00, iar în intervalul orar 12:00 – 18:00 se vor depune contestațiile.

Între 4 și 6 iulie se vor soluționa contestațiile, iar pe 7 iulie vor fi publicate rezultatele finale.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Alianța Dreapta Unită și-a depus candidaturile la Primăria Botoșani și CL! (foto, video)

Marţi, 30 Aprilie 2024
853

Marți dimineață, membrii Alianței Dreapta Unită și-au depus candidaturile pentru Primăria municipiului Botoșani și pentru Consiliul Local.Astfel, din partea ADU va candida pentru funcția...

O tânără din Botoșani, Ioana Vasilachi: „Străbunicul a ținut să îmi transmită să nu uit niciodată de Dumnezeu, familie și jurământul pe care l-am depus față de țară.”

Luni, 29 Aprilie 2024
8214

Povestea Ioanei Vasilachi își are rădăcinile în comuna Mileanca. O comună despre care nu toată lumea știe prea multe, care este departe de civilizația orășenească, însă care adună o com...

Cel mai mare dispensar medical din mediul rural, realizat într-o comună din Botoșani! (foto, video)

Luni, 29 Aprilie 2024
1297

În comuna Mihai Eminescu din județul Botoșani a fost realizată recepția lucrărilor la cel mai mare dispensar medical uman din mediul rural. Evenimentul a avut loc luni, la ora 13:00.Inv...