36 din 475 de școli din județul Botoșani funcționează cu toalete în „fundul curții”

36 din 475 de școli din județul Botoșani funcționează cu toalete în „fundul curții”

Inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) din Botoșani, Bogdan Suruciuc, a anunțat printr-o postare pe Facebook, faptul că la nivelul județului Botoșani, dintr-un total de 476 de unități de învățământ doar 36 mai au toaletele în curte.

Această postare vine ca o reacție la un material publicat de un ziar de la nivel național, în care se precizează că în România, Clujul este primul județ unde nu mai există toalete exterioare în cadrul unităților de învățământ.

Astfel, oficialul din educație subliniază că „nici județul Botoșani nu este foarte departe de a atinge acest nivel de civilizație.”

„În total avem un număr 475 de unități de învățământ din toate ciclurile. Doar 36 dintre acestea funcționează încă cu grupuri sanitare exterioare. Și dintre acestea, 18 sunt prinse în programe de finanțare pentru toalete interioare. Să ne reamintim că, în 2019, la Botoșani anul școlar era deschis cu 150 de școli cu toalete în curte. Cu un an înainte erau 207. Până în 2022 s-au făcut pași uriași pentru a se diminua din acest handicap. Și suntem pe drumul cel bun, să ajungem și noi la Botoșani, fără grupuri sanitare în curtea școlilor”, a scris Bogdan Suruciuc.

Cinci unități de învățământ vor primi bani pentru a investi în grupuri sanitare interioare.

Acestea sunt Școala Gimnazială nr. 1 din Dimăcheni, care va primi 7 milioane de lei, Școala Gimnazială nr. 1 din Dobârceni, care va primi 121 de milioane de lei, Școala Gimnazială nr. 1 din Roma, care va primi 135 de milioane de lei, Școala Gimnazială nr. 1 din Tudora, care va primi 74 de milioane de lei, pentru a investi în toaletă în corpul A al unității și Liceul Tehnologic Plopenii Mari din Ungureni care, la rândul său, va primi 121 de milioane de lei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Alianța Dreapta Unită și-a depus candidaturile la Primăria Botoșani și CL! (foto, video)

Marţi, 30 Aprilie 2024
846

Marți dimineață, membrii Alianței Dreapta Unită și-au depus candidaturile pentru Primăria municipiului Botoșani și pentru Consiliul Local.Astfel, din partea ADU va candida pentru funcția...

O tânără din Botoșani, Ioana Vasilachi: „Străbunicul a ținut să îmi transmită să nu uit niciodată de Dumnezeu, familie și jurământul pe care l-am depus față de țară.”

Luni, 29 Aprilie 2024
8091

Povestea Ioanei Vasilachi își are rădăcinile în comuna Mileanca. O comună despre care nu toată lumea știe prea multe, care este departe de civilizația orășenească, însă care adună o com...

Cel mai mare dispensar medical din mediul rural, realizat într-o comună din Botoșani! (foto, video)

Luni, 29 Aprilie 2024
1296

În comuna Mihai Eminescu din județul Botoșani a fost realizată recepția lucrărilor la cel mai mare dispensar medical uman din mediul rural. Evenimentul a avut loc luni, la ora 13:00.Inv...