Câinii Pih și Dop au făcut ”spectacol” în fața a sute de copii din Botoșani

Sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani a primit sute de vizitatori la Ziua Porților Deschise pentru Copii.

Aproape 700 de copii, de la ”buburuze" și ”fluturași" de grădiniță, la elevi de liceu care se pregătesc pentru susținerea examenului de bacalaureat, au vizitat miercuri dimineață sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani, la Ziua Porților Deschise pentru Copii.

Cu această ocazie au aflat, de la mic la mare, care sunt misiunile jandarmilor, s-au familiarizat cu mijloacele de intervenție din dotare, dar și cu autospecialele de serviciu.

Ca de obicei, cele mai așteptate momente ale vizitei au fost exercițiile de disciplină canină și de imobilizare a unui infractor, executate ireproșabil de câinii de serviciu Pih și Dop, împreună cu conductorii lor.

Liceeni au primit, în plus, pliante cu informații referitoare la admiterea în școlile militare de subofițeri jandarmi Fălticeni și Drăgășani și la o carieră în Jandarmeria Română.

Activitatea de astăzi a fost organizată în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Botoșani, în cadrul programului național ”Școala Altfel".

”Ne-am bucurat de prezența unui număr atât de mare de copii în curtea inspectoratului și sperăm că, și pentru ei, azi a fost, cu adevărat, o zi altfel”, au transmis reprezentanții IJJ Botoșani.











 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Campanie de informare a elevilor cu privire la normele de siguranță, desfășurată de jandarmi în Botoșani și în alte două localități!

Saturday, 7 September 2024

Activitatea s-a desfășurat în cadrul campaniei de informare „Școli în siguranță", premergătoare deschiderii anului școlar 2024 – 2025, și a constat în discu...

Transportul copiilor în mașină: Ce spune Codul Rutier!

Saturday, 7 September 2024

Dar, la fel de important, Codul Rutier stabilește de la ce vârstă au voie copiii în mașină, indiferent de locul pe care îl ocupă. Conform legii, copiii care nu au împli...

Valeriu Iftime: „Mergem înainte, la fel de hotărât!”

Saturday, 7 September 2024

Cam asta a fost reacția mea când am citit postarea doamnei Federovici, în care sunt acuzat de misoginism. Confuzie totală A trebuit să citesc de două ori ca să mă asigur că mintea n...