Bullying-ul în școală, dezbătut cu părinții de la Școala Gimnazială Nr.1 Albești! Felicitări organizatorilor!

La Școala Gimnazială Nr.1 Albești s-a desfășurat astăzi, 10 decembrie 2019, lectoratul cu părinții pe tema Bullying-ul în școală, activitate ce și-a propus informarea și consilierea părinților cu privire la această formă specifică de violență prezentă în mediul școlar și, din păcate, și în școala noastră.

Părinții au fost informați despre noua prevedere introdusă în Legea educației, potrivit căreia  “În unităţile de învăţământ şi în toate spaţiile destinate educaţiei şi formării profesionale sunt interzise comportamentele care constau în violenţa psihologică – bullying” și au aflat în ce constă fenomenul de bullying.

“În cadrul activității a vorbit preotul paroh și profesor de religie în școală, Fredolin Drobotă, despre importanța educației morale pe care copiii o primesc încă din primii ani de viață și despre însemnătatea modelelor din familie, care contribuie la formarea tinerilor”, a explicat directorul unității școlare, profesor Mihaela Chitic.

Profesorul consilier școlar Irina Grosu a prezentat părinților tipurile de comportamente care pot fi încadrate în această formă particulară de violență, de ce apare fenomenul de bullying sau cyberbullying, care este profilul psihologic al agresorilor sau al victimelor și, nu în ultimul rând, care ar trebui să fie reacția copiilor martori la aceste incidente. De asemenea, părinții au aflat cum pot recunoaște semnele care indică faptul că un copil este hărțuit, ce pot face în aceste situații, care sunt efectele asupra dezvoltării ulterioare a copilului.

“Părinții prezenți au relatat că sunt bucuroși că au participat la această activitate, că sunt necesare aceste discuții între familie și școală și regretă că sunt încă mulți părinți care nu colaborează cu școala și nu conștientizează efectele pe termen lung ale unor comportamente de acest gen”, a mai adăugat profesorul Mihaela Chitic.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșani - Cel mai sărac județ din țară poate hrăni peste două milioane de români!

astăzi, 09:05

Botoșani, unul dintre cele mai sărace județe din România, are de fapt un potențial agricol imens, spun specialiștii în domeniu. Datorită caracteristicilor sale geografice, dar și a ...

Se dau bani noi de la stat pentru elevii premianți! Elevii ar putea primi 4000 lei de la 1 ianuarie 2025!

astăzi, 08:54

Statul va recompensa începând cu data de 1 ianuarie 2025 elevii premianți cu sume care pot ajunge până la 4000 de lei. Inițiativa are drept scop de a susține performanța și edu...

Salonul de toamnă: ”Botoșanii se duc, dar Botoșanii ne rămân grație operelor artiștilor plastici!” (Foto)

astăzi, 08:25

Salonul de toamnă reunește pe simeze treizeci de lucrări, cele mai recente, în general peisaje, dar și lucrări figurative, compoziții abstracte, chiar și un studiu, realizate în mar...