Botoșani, azi: Zeci de școli ridicate cu milioane de euro zac nefolosite. „Din păcate, a trebuit să se ia această decizie”

Botoșani, azi: Zeci de școli ridicate cu milioane de euro zac nefolosite. „Din păcate, a trebuit să se ia această decizie”

Zeci de şcoli construite în judeţul Botoşani prin programe finanţate de Banca Mondială au fost închise, ca urmare a scăderii populaţiei şcolare, a declarat inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean, Gabriel Hârtie.

Potrivit sursei citate, prin Banca Mondială au fost construite 132 de unităţi de învăţământ, iar scăderea numărului de elevi din comunităţile respective a determinat închiderea a 22 dintre ele. Printre ele se află şi unităţi de învăţământ din mediul urban, inclusiv Şcoala 3 din municipiul Botoşani.

Ca urmare a scăderii populaţiei şcolare, la nivelul UAT-ului (unităţii administrativ teritoriale - n.r.) respectiv s-a luat decizia ca acea şcoală să fie fie închisă temporar. Ele toate au fost folosite la timpul lor, dar din păcate a trebuit să se ia această decizie. Ele sunt în conservare. Sunt proprietatea UAT-ului respectiv", a afirmat Hârtie.

El susţine că este foarte puţin probabil ca şcolile deja închise să reintre în circuitul educaţional, potrivit Agerpres. Totodată, el subliniază că administraţiile locale, care sunt proprietare ale spaţiilor de învăţământ, pot schimba destinaţia acestora doar cu avizul Ministerului Educaţiei.

Mai exact, este vorba despre școli din Vlăsinești, Coțușca, Havârna, Darabani, Hudești, Hlipiceni, Vlădeni, Gorbănești, Leorda, Durnești, Tutora, Mihălășeni, Românești, Cordăreni, Unțeni (două), Bucecea, Botoșani și Santa Mare.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
754

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
181

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

Miercuri, 1 Mai 2024
465

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...