Botoșăneanul plecat din Havârna Botoșanilor, rector la una dintre cele mai mari universități din țară!

Este unul dintre cei mai importanți oameni în domeniul cercetării agricole din Romania ultimelor decenii. Mâine, 8 decembrie, împlinește 67 de ani!

Botoșăneanul plecat din Havârna Botoșanilor, rector la una dintre cele mai mari universități din țară!

Botoșăneanul a câștigat miercuri, 6 decembrie, un nou mandat de rector al Universității de Științele Vieții ”Ion Ionescu de la Brad” din Iași.

Prof. univ. dr. ing. Gerard Jităreanu și-a creionat, în proiectul pentru mandatul din perioada 2024-2028, misiunea și valorile promovate în comunitatea academică din universitate, obiectivele strategice și Programul Managerial.

„Candidatura mea la funcția de rector se fundamentează pe convingerea că prin intermediul unui management eficient voi orienta în continuare Universitatea pentru Științe ale Vieții «Ion Ionescu de la Brad» din lași spre performanțe academice durabile, care să-i confere o competitivitate strategică națională și internațională. Elementele esențiale care îmi motivează candidatura sunt experiența managerială și profesionalismul, devotamentul total față de universitate, consultarea colegială și transparența în luarea tuturor deciziilor pe care le-am probat pe parcursul celor peste 20 ani de activitate administrativă și pe care sunt decis să le dovedesc și în perioada următoare”, se arată în planul managerial al lui Gerard Jităreanu.

Gerard Jitareanu s-a născut pe 8 decembrie 1956, în Havârna, județul Botoșani. Între anii 1971 și 1975 urmează cursurile Liceului de cultură generala nr. 2, secția reală, din orașul Dorohoi. După un an ajunge în Iași, unde începe Facultatea de Agronomie a Institutului Agronomic Iași, obținând, în anul 1980, Diploma de inginer - profilul agricol, specializarea agronomie.

Pregatirea profesională nu se oprește aici. În 1993 devine Doctor în agronomie, specializarea Agrotehnică, la Universitatea Agronomică "Ion Ionescu de la Brad" Iași.

Capacitățile obținute în timpul studiilor îi deschid drumul către o carieră de succes. Imediat după finalizarea studiilor, timp de patru ani, Gerard Jităreanu activează ca inginer la Sectorul de Cercetare, Laboratorul de Agrotehnică, Stațiunea de Cercetări Agricole, Podu-Iloaie, județul Iasi, loc de unde accede în mediul universitar. În 1999 ajunge la stadiul de Profesor universitar, disciplina de Agrotehnică, Facultatea de Agricultură. Din 2000 este Decan al Facultatii de Agricultură Iași, până în 2004, an în care devine Rector al Universitatii de Știinte Agricole și Medicina Veterinară "Ion Ionescu de la Brad", Iași.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cine e profesorul Daniel Botezatu?

astăzi, 09:15
72

Începând din 1884, când piesa „O scrisoare pierdută”, a lui Caragiale, a fost pusă în scenă, celebra întrebare a cetățeanului turmentat, „Eu pentru...

LOC DE DAT CU… EPIGRAMA (302)

astăzi, 08:42
27

După ce am citit câteva cărţi valoroase  de epigrame scrise de George Eftimie, am în faţă, de data aceasta, un volum de poezii: „Reverberaţii din Ţara Luanei” (Edit...

Incendiu de vegetație noaptea trecută la Havârna, casele, la un pas de a lua foc!

astăzi, 08:27
84

Chemați în ajutor, pompierii din cadrul Punctului de Lucru Darabani și Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Havârna au ajuns la caz cu două autospeciale de stingere. ...