Au început olimpiadele școlare, după o pauză de doi ani. Eleve de primar și gimnaziu, premiate de șefa IȘJ

Au început olimpiadele școlare, după o pauză de doi ani. Eleve de primar și gimnaziu, premiate de șefa IȘJ

După o pauză de doi ani de zile, timp în care olimpiadele școlare au fost suspendate din cauza pandemiei de Covid-19, elevii și profesorii au revenit la competițiile școlare.

În cursul zilei de sâmbătă, la Școala Gimnazială nr. 1 din Mihăileni a avut loc faza județeană a Olimpiadei de limbă și literatură ucraineană.

„Sunt în plină desfășurare olimpiadele școlare, după o pauză de doi ani. Elevii sunt pregătiți și participă cu dorința de a se califica la etapa națională. Colegii profesori i-au pregătit, i-au însoțit la concursuri, alți colegi profesori, directori și inspectori fac parte din comisii. Am vorbit astăzi cu câțiva dintre elevi, la Școala Gimnazială nr. 1 Mihăileni, unde s-a desfășurat faza județeană a Olimpiadei de limbă și literatură ucraineană”, a declarat Ada Macovei, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) din Botoșani.

După ce la Mihăileni s-a dat start concursului, șefa IȘJ a revenit la Botoșani, unde aveau loc alte olimpiade. Ulterior s-a deplasat la Cornișa, iar acolo a premiat mai multe eleve din clasele primare și gimnaziale, care au participat la competiții de fotbal.

„Unele dintre ele iubesc sportul atât de mult, încât participă și la alte competiții, la alte specializări sau chiar la alte discipline fără nicio legătură cu sportul, dând dovadă de cunoștințe temeinice și înregistrând rezultate foarte bune și la acestea. Vă felicit, pe toate și pe toți și vă doresc mult, mult succes, în continuare”, a adăugat Ada Macovei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Alianța Dreapta Unită și-a depus candidaturile la Primăria Botoșani și CL! (foto, video)

Marţi, 30 Aprilie 2024
1088

Marți dimineață, membrii Alianței Dreapta Unită și-au depus candidaturile pentru Primăria municipiului Botoșani și pentru Consiliul Local.Astfel, din partea ADU va candida pentru funcția...

O tânără din Botoșani, Ioana Vasilachi: „Străbunicul a ținut să îmi transmită să nu uit niciodată de Dumnezeu, familie și jurământul pe care l-am depus față de țară.”

Luni, 29 Aprilie 2024
9616

Povestea Ioanei Vasilachi își are rădăcinile în comuna Mileanca. O comună despre care nu toată lumea știe prea multe, care este departe de civilizația orășenească, însă care adună o com...

Cel mai mare dispensar medical din mediul rural, realizat într-o comună din Botoșani! (foto, video)

Luni, 29 Aprilie 2024
1304

În comuna Mihai Eminescu din județul Botoșani a fost realizată recepția lucrărilor la cel mai mare dispensar medical uman din mediul rural. Evenimentul a avut loc luni, la ora 13:00.Inv...