Au fost anunțați cei 10 câștigători ai burselor școlare „Prof. Dr. Constantin Manolache” (foto, video)

Scopul acestei burse este să urmărească identificarea, susţinerea, dezvoltarea şi promovarea talentelor, în ideea creării unei premise în lansarea elevilor spre studii superioare. 

Au fost anunțați cei 10 câștigători ai burselor școlare „Prof. Dr. Constantin Manolache” (foto, video)

Clubul Rotary Botoșani a anunțat, joi dimineață, câștigătorii burselor școlare „Profesor Doctor Constantin Manolache” oferite pentru anul școlar 2023-2024. Partener al acestui proiect este Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) din Botoșani.

La eveniment au fost prezenți bursierii câștigători, membri ai Rotary Club Botoșani, precum și echipa de conducere a inspectoratului școlar, în frunte cu Inspectorul Școlar General, prof. Bogdan Suruciuc, de asemenea membru al clubului botoșănean.

 „Vreau să vă felicit, dragi copii, că ați trecut de toate etapele de selecție și, iată, sunteți aici cei care veți beneficia de această bursă Manolache. Domnul Constantin Manolache a fost și inspector școlar general. Când am intrat eu în sistemul de învățământ dumnealui era la conducerea inspectoratului școlar și chiar din discuțiile pe care le-am avut în acel moment mi-a dat niște sfaturi de viață în ceea ce privește cariera. De fiecare dată când am ocazia îl pomenesc. Se spune că cineva moare cu adevărat abia atunci când este uitat. Vreau să le mulțumesc și colegilor din Rotary pentru că au continuat această cursă și memoria domnului profesor este dusă mai departe. Mi-aș dori ca voi să faceți cinste acestei burse și să vă continuați parcursul educațional la nivel cât mai înalt”, a declarat prof. Bogdan Suruciuc, inspector școlar general al IȘJ.

În urma evaluării dosarelor aplicanților, Comisia de Acordare a Burselor  a stabilit elevii câstigători, acestia fiind:

1.           URSU TEODORA, clasa a XII-a, Liceul Pedagogic ‘Nicolae Iorga’ Botoşani

2.           NEAUNĂ MĂDĂLIN, clasa a XI-a, Liceul "Regina Maria", Dorohoi

3.           FURTUNĂ TEODORA, clasa a XI-a, Liceul "Regina Maria", Dorohoi

4.           CÎMPANU DENISA NICOLETA, clasa a XI-a, Liceul Pedagogic ‘Nicolae Iorga’ Botoşani

5.           VĂSCU DENISA, clasa a IX-a, Liceul Teoretic "A.T.Laurian", Botoșani

6.           MANOLE LETICIA IULIANA, clasa a X-a, Liceul Economic "Octav Onicescu", Botoșani

7.           MURĂRAȘU GEORGIANA, clasa a IX-a, Liceul Teoretic "Dr. Mihai Ciucă", Săveni

8.           VECHIU ALEXANDRA, clasa a X-a, Liceul Economic "Octav Onicescu", Botoșani

9.           GHETLER DUMITRIȚA, clasa a IX-a, Liceul Teoretic "Dr. Mihai Ciucă", Săveni

10.         GRĂDINARU NICOLETA, clasa a IX-a, Liceul Economic "Octav Onicescu", Botoșani

„Eu provin din Dorohoi, un oraș destul de micuț și care de multe ori este umbrit și desconsiderat, însă eu sunt mândră să fac parte din județul Botoșani. De când am aflat de această bursă, de acest program, mi-am dat seama că mai există oameni care chiar apreciază elevii și care văd toată munca care este în spatele rezultatelor. Faptul că eu am fost aleasă în acest program mi s-a demonstrat că dorința și pasiunea pot întrece orice obstacol și că nu contează de unde vii, cine ești, ci contează ce faci și să mergi mereu mai departe”, a precizat Teodora Furtună, elevă în clasa a XI-a la Liceul „Regina Maria” din Dorohoi.

Valoarea unei burse este de 6.000,00 lei/an și s-au acordat conform Regulamentului, în baza unui concurs de dosare anunțat în perioada octombrie – decembrie 2023, dosarele de candidatură primindu-se electronic, în forma scanată, la adresa de email a Rotary Club Botoșani.

Mă bucur foarte mult de proiectul bursier Constantin Manolache, de faptul că suntem în anul 10 de proiect și că avem 10 bursieri. Mi se pare așa o chestiune foarte frumoasă. Mă bucur pentru voi și vă felicit. Sper să fie ceea ce aveați nevoie pentru a vă continua studiile cu și mai multă energie, cu și mai mult curaj. Eu, ca profesor, văd asta adesea: lipsa de speranță uneori, de interes, dezamăgirea. Atunci, dacă e ceva ce noi putem să transmitem faptul că vă apreciem, că avem nevoie de voi și să creșteți frumos, să schimbați ceva. Mă bucur foarte mult că societatea noastră a înțeles că este nevoie de educație și că este nevoie să sprijin educația dacă vrem ca viitorul nostru să fie unul mai bun. Nu putem face bine de unii singuri, ci trebuie să fim împreună ca să putem face ceva”, a declarat Anamaria Tănase, președintele Rotary Club Botoșani.  

Bursele poarta numele distinsului coleg, profesor doctor Constantin Manolache, personalitate cu o carieră didactică deosebită, dascăl ce a inițiat în tainele cărților generații și generații de elevi. În memoria sa, Rotary Club Botoșani a hotărât ca bursele de studiu, acordate începând cu anul școlar 2014-2015, să-i poarte numele, în semn de prețuire, de respect dar și ca model de urmat pentru generațiile următoare.

Felicitări, copii! Știm cu toții ce înseamnă să faci performanță, câtă muncă este nevoie să depui pentru așa ceva. Acest sprijin este foarte bun în vederea continuării performanței de către voi. Nu se poate să obțineți această performanță decât cu sprijinul părinților și al școlii. Trebuie să facem echipă întotdeauna astfel încât performanța să ajungă la locul potrivit. Succes în continuare și să fim în continuare mândrii de voi!”, a transmis prof. Cristina Bălăucă, inspector școlar adjunct în cadrul IȘJ.

Alături de bursieri a fost și prof. Ciprian Manolache, inspector școlar adjunct al IȘJ, care este și rudă cu prof. Dr. Constantin Manolache. Cadrul didactic a ținut să le ureze copiilor un an nou cu la fel de multe performanțe remarcabile.

Vă felicit și eu, alături de colegii mei, pentru performanțele obținute! Vă doresc tuturor un an nou fericit, cu liniște și vouă, în special celor tineri, elevilor, un an cu performanțe remarcabile. Să ne vedem și anul viitor tot aici pentru continuarea acestei tradiții de acordare a burselor Constantin Manolache. El a fost unchiul meu și nu a avut copii. Tocmai de aceea, copiii care beneficiază de bursa ce îi poartă numele pot fi considerați copiii lui spirituali”, a completat prof. Ciprian Manolache. 







 


 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Alianța Dreapta Unită și-a depus candidaturile la Primăria Botoșani și CL! (foto, video)

Marţi, 30 Aprilie 2024
944

Marți dimineață, membrii Alianței Dreapta Unită și-au depus candidaturile pentru Primăria municipiului Botoșani și pentru Consiliul Local.Astfel, din partea ADU va candida pentru funcția...

O tânără din Botoșani, Ioana Vasilachi: „Străbunicul a ținut să îmi transmită să nu uit niciodată de Dumnezeu, familie și jurământul pe care l-am depus față de țară.”

Luni, 29 Aprilie 2024
9261

Povestea Ioanei Vasilachi își are rădăcinile în comuna Mileanca. O comună despre care nu toată lumea știe prea multe, care este departe de civilizația orășenească, însă care adună o com...

Cel mai mare dispensar medical din mediul rural, realizat într-o comună din Botoșani! (foto, video)

Luni, 29 Aprilie 2024
1300

În comuna Mihai Eminescu din județul Botoșani a fost realizată recepția lucrărilor la cel mai mare dispensar medical uman din mediul rural. Evenimentul a avut loc luni, la ora 13:00.Inv...