Ateliere de prim ajutor, pirotehnică și descarcerare, în curtea Seminarului Teologic din Dorohoi (fotogalerie)

Ateliere de prim ajutor, pirotehnică și descarcerare, în curtea Seminarului Teologic din Dorohoi (fotogalerie)

Elevii din cadrul Seminarului Teologic „Sf. Ioan Iacob” din municipiul Dorohoi au fost instruiți, marți, să acorde primul ajutor și să reacționeze corect în caz de inundații, cutremur sau descoperire a munițiilor rămase neexplodate, arată Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență (IJSU).

Potrivit sursei citate, pompierii au amenajat în curtea seminarului trei ateliere de acordare a primului ajutor, descarcerare și pirotehnică, susținând inclusiv un curs de informare preventivă.

„Împărțiți pe echipe, elevii au trecut, rând pe rând, pe la fiecare atelier. Au învățat cum să acorde primul ajutor calificat, folosind manechine, cum să procedeze în cazul în care descoperă muniție rămasă neexplodată și cum să se comporte în diferite situații critice. Totodată, au aflat la ce folosește fiecare autospecială și accesoriu”, precizează IJSU Botoșani.

Copiii au vizualizat materialele din cadrul campaniilor naționale „R.I.S.C. – Renunță! Improvizațiile Sunt Catastrofale!”, „F.O.C. – Flăcările Omoară Copiii”, „Nu tremur la cutremur” și „Ai grija de cea mai mare grijă a ta - siguranța copilului!”.

Inițiativa aparține Arhiepiscopiei Iașilor, iar activitatea s-a desfășurat în baza protocolului de colaborare încheiat între instituții.










 

Spune-ne opinia ta