Ateliere de prim ajutor, pirotehnică și descarcerare, în curtea Seminarului Teologic din Dorohoi (fotogalerie)

Ateliere de prim ajutor, pirotehnică și descarcerare, în curtea Seminarului Teologic din Dorohoi (fotogalerie)

Elevii din cadrul Seminarului Teologic „Sf. Ioan Iacob” din municipiul Dorohoi au fost instruiți, marți, să acorde primul ajutor și să reacționeze corect în caz de inundații, cutremur sau descoperire a munițiilor rămase neexplodate, arată Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență (IJSU).

Potrivit sursei citate, pompierii au amenajat în curtea seminarului trei ateliere de acordare a primului ajutor, descarcerare și pirotehnică, susținând inclusiv un curs de informare preventivă.

„Împărțiți pe echipe, elevii au trecut, rând pe rând, pe la fiecare atelier. Au învățat cum să acorde primul ajutor calificat, folosind manechine, cum să procedeze în cazul în care descoperă muniție rămasă neexplodată și cum să se comporte în diferite situații critice. Totodată, au aflat la ce folosește fiecare autospecială și accesoriu”, precizează IJSU Botoșani.

Copiii au vizualizat materialele din cadrul campaniilor naționale „R.I.S.C. – Renunță! Improvizațiile Sunt Catastrofale!”, „F.O.C. – Flăcările Omoară Copiii”, „Nu tremur la cutremur” și „Ai grija de cea mai mare grijă a ta - siguranța copilului!”.

Inițiativa aparține Arhiepiscopiei Iașilor, iar activitatea s-a desfășurat în baza protocolului de colaborare încheiat între instituții.


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Tabără de pictură de icoane pe lemn destinată copiilor, organizată în perioada 11-15 iulie

Luni, 4 Iulie 2022
80

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT) Botoşani va organiza, în perioada 11-15 iulie, o tabără de pictură de icoane pe lemn destinată copiilor ...

Aparatură medicală de aproape 900.000 de euro donată de „Salvați Copiii” către Maternitatea din Botoșani

Luni, 4 Iulie 2022
84

Organizația Salvați Copiii România dotează Secția de neonatologie a Spitalului Județean de Urgență Mavromati Botoșani cu aparatură medicală în valoare totală de 894.300 lei, con...

Demersuri pentru redeschiderea Vămii Racovăț și transformarea tronsonului de legătură în drum național (fotogalerie)

Luni, 4 Iulie 2022
239

Autoritățile județene din Botoşani și Suceava, autorități locale din regiunea ucraineană Cernăuți, reprezentanți ai guvernelor de la București și Kiev și ai structurilor vamale din cele ...