Ateliere de lucru după modelul finlandez într-o școală gimnazială din județ (foto)

Ateliere de lucru după modelul finlandez într-o școală gimnazială din județ (foto)

 Profesorii de la Școala Gimnazială nr.1 Albești, absolvenți ai cursului din cadrul Acreditării Erasmus+ numărul 2020-1-RO01-KA120-SCH-095577 și al cererii de buget numărul 2023-1-RO01-KA121-SCH-000132733, desfășurat în Helsinki (Finlanda), au desfășurat marți, 11.06.2024, la Scoala Gimnazială Nr 1 Rauseni,  un workshop prin intermediul căruia au impărtășit colegilor informații din experiența dobândită.

Profesorii, învățătorii și educatorii școlii au exersat, pe ateliere, diferite moduri de autocunoastere, dupa modelul finlandez : interactiv, simplu si eficient.

Starea de bine, creativitatea, colaborarea au fost prezente pe tot parcursul atelierului de lucru.

Această destindere a participantilor în actul educațional este o caracteristică a școlilor finlandeze, în care copiii sunt țncurajați  să desfășoare activități care promovează starea de bine,  aceste acțiuni dezvoltând încrederea și stima de sine, aptitudinile specifice fiecărui individ, sănătatea fizică si psihică.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Experiența unui tânăr agronom din Botoșani în Noua Zeelandă: ”Am învățat cum să lucrez cu sisteme de irigații, utilaje și softuri noi!”

astăzi, 10:50
17

Ștefan Emanuel Covaliu, un tânăr 24 de ani din Dorohoi, masterand al Facultății de Agricultură USV Iași, a ajuns în Noua Zeelandă la o multinațională care se clasează în to...

„Taxa pe lux” în România. ANAF anunță cum vor fi impozitate casele şi maşinile!

astăzi, 10:19
114

„Taxa pe lux” a intrat în vigoare şi casele/apartamentele mai scumpe de 500.000 de euro trebuie declarate la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) până la fina...

Doliu în sănătatea botoșăneană: „Colegii aveau cuvinte de laudă la adresa ei... și pacienții o apreciau, și aparținătorii”

astăzi, 09:50
1060

Cristina-Iuliana Siminiceanu a activat la secția de Psihiatrie a Spitalului Județean „Mavromati” în cadrul Centrului de Sănătate Mintală pe funcția de psiholog. A plecat l...