Aproape o treime dintre elevii botoșăneni continuă să participe online la ore

Aproape o treime dintre elevii botoșăneni continuă să participe online la ore

Aproape o treime din totalul elevilor înscrişi în învăţământul preşcolar şi preuniversitar din judeţul Botoşani nu participă fizic la ore, arată o statistică realizată luni de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ).

Datele actualizate în funcţie de situaţia epidemiologică din judeţ ilustrează că, din totalul celor 62.721 de elevi din judeţ, peste 72% au prezenţă fizică la cursuri, în vreme ce peste 17.000 desfăşoară activitatea online.

Aceeaşi raportare a IŞJ arată că din totalul celor 478 de şcoli din judeţ, 234 (48,95%) funcţionează, în această săptămână, în scenariul 1, care presupune că toţi elevii au prezenţă fizică la şcoală. Alte 223 de unităţi de învăţământ din judeţ, adică 46,66%, îşi desfăşoară activitatea în scenariul 2, cu prezenţa fizică a preşcolarilor, a elevilor din ciclul primar şi din clasele terminale, în timp ce doar 21 de unităţi de învăţământ (4,39%) funcţionează în scenariul 3, cu prezenţa fizică doar pentru copiii de grădiniţă şi elevii din clasele I-IV.

La nivelul judeţului Botoşani, rata medie de infectare cu virusul Covid-19 este de 1,14 per mia de locuitori, în condiţiile în care, în ultimele 24 de ore au fost confirmate cu această afecțiune 16 persoane.

 

Spune-ne opinia ta