Aglomeraţie la o şcoală din municipiu: s-a solicitat suplimentarea locurilor în clasa 0

Şcoala numărul 11 din municipiul Botoşani a devenit favorita părinţilor ai căror copii intră în toamnă în ciclul primar, altfel nu s-ar putea explica "înghesuiala" la înscrierea în Clasa zero.

Aglomeraţie la o şcoală din municipiu: s-a solicitat suplimentarea locurilor în clasa 0

   FOTO: Ştiri.Botoşani.Ro

Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar a aprobat suplimentarea numărului de locuri disponibile în clasele pregătitoare de la Şcoala 11 din municipiul Botoşani, dat fiind că foarte mulţi părinţi au dorit să-şi înscrie copiii la această unitate de învăţământ. Astfel că pe lângă cele 100 de locuri anunţate ca libere de conducerea şcolii, s-au adăugat alte 19 locuri la clasa pregătitoare.

Prima etapă de înscrieri la clasa pregătitoare s-a finalizat pe 16 martie şi urmează, potrivit calendarului afişat pe site-ul Inspectoratului Şcolar ca în zilele de 22 şi 23 martie să se afişeze în unitățile de învățământ și pe site-ul inspectoratului școlar și al unităților de învățământ candidații înmatriculați, numărul de locuri rămase libere și lista copiilor neînscriși după prima etapă.

A doua etapă de înscriere în clasa pregătitoare începe pe 23 martie, odată cu comunicarea, prin afișare la unitățile de învățământ și pe site-ul inspectoratului, a procedurii specifice de repartizare a copiilor pe locurile disponibile, elaborată de inspectoratul școlar. Între 24 martie – 30 martie este programată depunerea cererii-tip de înscriere la secretariatul unității de învățământ aflate pe prima poziție dintre cele trei opțiuni exprimate pentru etapa a doua, de către părinții copiilor care nu au fost cuprinși în nicio unitate de învățământ în etapa anterioară sau care nu au participat la prima etapă.

Pe 6 aprilie va avea loc afișarea la fiecare unitate de învățământ a listelor finale ale copiilor înscriși în clasa pregătitoare

 

Spune-ne opinia ta