Activități derulate de profesori și elevi în Italia, printr-un proiect Erasmus

Activități derulate de profesori și elevi în Italia, printr-un proiect Erasmus

În perioada 23 - 27  mai, 2022 s-a desfășurat în Lazise - Italia, a doua mobilitate a proiectului „WE ARE BETTER WITH STEAM”, cu nr. de înregistrare: 2020-1-RO01-KA229-080262_1. Proiectul are o durată de 36 de luni, coordonator fiind Școala Gimnazială Nr. 1 din Albești, județul Botoșani, cu parteneri din Bulgaria, Italia, Portugalia, Macedonia și Turcia. La mobilitate au participat câte patru elevi, însoțiți de două cadre didactice din fiecare școală parteneră.

Ziua 1 – Am fost întâmpinați cu mare bucurie de profesorii și elevii italieni de la Școala Falcone-Borsellino, o școală de muzică, care ne-a întâmpinat cu orchestra școlii încântându-ne cu melodii internaționale cunoscute elevilor. Am admirat talentul muzical al acestor elevi! Mai târziu, toți partenerii au participat la Ceremonia de comemorare a celei de-a treizecea aniversări „Strage di Capaci” în care magistraţii Giovanni Falcone şi Paolo Borsellino și-au pierdut viața, după care poartă numele școlii lor, apoi ne-au fost adresate urări de bun venit din parte autorităților locale și a conducerii școlii. Ziua s-a încheiat cu o vizită în centrul orașului, iar seara elevii au cinat în familii unde au avut ocazia să relaționeze și să joace diverse jocuri de cunoaștere.

Ziua 2 – Două ateliere STEAM, unul de informatică și codare, apoi „101 modalități de a interpreta piesa Romeo și Julieta” - O minunată lecție de literatură, artă și teatru. După-amiază am vizitat Verona, locul care l-a inspirat pe Shakespeare în piesa „Romeo și Julieta”.

Ziua 3 – Ateliere STEAM de artă și pictură, iar după amiază am beneficiat de o croazieră cu vaporul pe lacul Garda, care ne-a fost asigurată de autoritățile din Lazise, iar seara, elevii au cinat din nou în familiile italiene.

Ziua 4 - Milano, orașul italian care ne-a surprins prin bogăția sa culturală Catedrala Duomo și Muzeul interactiv Leonardo Da Vinci, o adevărată aventură în lumea tehnicii și științei.

Ziua 5 - Activitate STEAM „Waves, between Light and Music”, după care a urmat feedback-ul întregii activități, cu premierea și încheierea a celei de a doua mobilități.

Proiectul ,,WE ARE BETTER WITH STEAM" încurajează elevii noștri să participe cu interes la ore, la competiții naționale și internaționale în acest domeniu, le cultivă curiozitatea științifică, le deschide apetența spre nou, le sporește încrederea în capacitățile proprii, prin implicare și mobilizare în actul de creație, dar și prin responsabilizare.

(Comunicat de presă)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
249

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

Duminică, 5 Mai 2024
308

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

Duminică, 5 Mai 2024
695

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...