Activitate interactivă între elevi și jandarmi la sediul Instituției Prefectului, pe linia prevenirii faptelor antisociale (video)

Activitate interactivă între elevi și jandarmi la sediul Instituției Prefectului, pe linia prevenirii faptelor antisociale (video)

Astăzi, la sediul Palatului Administrativ, din municipiul Botoșani, a avut loc o activitate de prevenire a faptelor antisociale cu elevi botoșăneni, care s-a intitulat „Misiune pentru conștientizare”. Acțiunea a fost organizată de Inspectoratul de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani, împreună cu subprefectul Paula Berențan și președinta Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP), Cristina Breșug.

Din partea Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) a participat căpitan Eusebiu Zară, sublocotenent Mihaela Cojocariu, psiholog în cadrul Inspectoratului, plutonier Adi Ținteanu și purtătorul de cuvânt Dan Izotov.

Discuțiile s-au învârtit în jurul prevenirii și combaterii faptelor antisociale la care pot fi supuse elevii atât în mediul școlar, cât și în cel exterior, fie că sunt săvârșite de ei sau nu, dar și cu privire la riscurile consumului de substanțe interzise și a folosirii inadecvate a rețelelor de socializare, precum și noțiuni despre bullying și efectele acestuia.

Aproximativ 80 de elevi de la Liceul Pedagogic ,,Nicolae Iorga", Liceul Tehnologic ,,Elie Radu", Liceul Tehnologic ,,Petru Rareș", Complexul de apartamente ,,Cireșarii" și Casa de tip familial ,,Lizuca", însoțiți de cadre didactice, au purtat un dialog deschis cu jandarmii botoșăneni timp de 90 de minute.
Activitățile în cadrul campaniei vor fi organizate până la finalul anului școlar în curs, cu elevii de la diferite instituții de învățământ preuniversitar din județul Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Vernisaj al expoziției cultural-artistice „Alice Sfințesco - Cântecul Culorilor”, la Galeriile de Artă „Ștefan Luchian” Botoșani (fotogalerie)

astăzi, 13:26
114

Sâmbătă, la Galeriile de Artă „Ștefan Luchian” din Botoșani a avut loc vernisajul expoziției cultural – artistice „Alice Sfințesco – Cântecul Culorilor...

Municipiul Dorohoi și încă șase localități rămân fără apă preț de câteva ore

astăzi, 13:19
471

Locuitorii municipiului Dorohoi rămân fără apă, astăzi, până la ora 20:00, din cauza debitului redus ce alimentează rezervoarele de la Dealul Mare. Alimentarea rezervoarele de la De...

Bărbat reținut pentru 24 de ore, după ce ar fi încercat să violeze o femeie de 80 de ani

astăzi, 10:39
391

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 din Botoșani au emis ordonanță de reținere, pentru 24 de ore, pe numele unui bărbat, în vârstă de 50 de ani, din comuna Vor...