Activitate interactivă între elevi și jandarmi la sediul Instituției Prefectului, pe linia prevenirii faptelor antisociale (video)

Activitate interactivă între elevi și jandarmi la sediul Instituției Prefectului, pe linia prevenirii faptelor antisociale (video)

Astăzi, la sediul Palatului Administrativ, din municipiul Botoșani, a avut loc o activitate de prevenire a faptelor antisociale cu elevi botoșăneni, care s-a intitulat „Misiune pentru conștientizare”. Acțiunea a fost organizată de Inspectoratul de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani, împreună cu subprefectul Paula Berențan și președinta Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP), Cristina Breșug.

Din partea Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) a participat căpitan Eusebiu Zară, sublocotenent Mihaela Cojocariu, psiholog în cadrul Inspectoratului, plutonier Adi Ținteanu și purtătorul de cuvânt Dan Izotov.

Discuțiile s-au învârtit în jurul prevenirii și combaterii faptelor antisociale la care pot fi supuse elevii atât în mediul școlar, cât și în cel exterior, fie că sunt săvârșite de ei sau nu, dar și cu privire la riscurile consumului de substanțe interzise și a folosirii inadecvate a rețelelor de socializare, precum și noțiuni despre bullying și efectele acestuia.

Aproximativ 80 de elevi de la Liceul Pedagogic ,,Nicolae Iorga", Liceul Tehnologic ,,Elie Radu", Liceul Tehnologic ,,Petru Rareș", Complexul de apartamente ,,Cireșarii" și Casa de tip familial ,,Lizuca", însoțiți de cadre didactice, au purtat un dialog deschis cu jandarmii botoșăneni timp de 90 de minute.
Activitățile în cadrul campaniei vor fi organizate până la finalul anului școlar în curs, cu elevii de la diferite instituții de învățământ preuniversitar din județul Botoșani.









 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Premieră în CL: Președinte de ședință numit fără scandal! (foto, video)

astăzi, 15:27
15

În ședința ordinară a Consiliului Local din cursul zilei de joi, 25 aprilie, pe ordinea de zi s-a aflat și proiectul ce vizează alegerea unui nou președinte de ședință pentru următoare...

Unicul centru de servicii gratuite de recuperare neuromotorie din județul Botoșani intră în reabilitare! (foto, video)

Miercuri, 24 Aprilie 2024
398

Centrul de Servicii de Recuperare Neuromotorie de tip Ambulatoriu pentru persoanele cu dizabilități din județul Botoșani intră într-un proces de reabilitare și modernizare, după ani buni ...

Ocrotitorul municipiului Botoșani cinstit în prezența a sute de oameni și a unui sobor de preoți în frunte cu ÎPS Teofan! (foto, video)

Marţi, 23 Aprilie 2024
735

Sute de botoșăneni au participat, marți dimineață, la slujba închinată ocrotitorului municipiului reședință de județ. De la ora 09:00 a avut loc primirea Înaltpreasfințitul Teof...