Activitate antibullying la o școală din Botoșani, elevii au învățat să se apere alături de voluntarii de la ”Salvați Copiii” - Foto

Activitatea a avut ca scop definirea conceptului de bullying, identificarea cauzelor acestora, dar și evidențierea metodelor de combatere a acestui fenomen în școală.

Luni, 13 noiembrie 2023, elevii, cadrele didactice și voluntarii de la Organizația „Salvați copiii” au participat la activitatea „Și noi avem drepturi”.

Acțiunea a fost organizată în cadrul Proiectului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS), făcând parte din activitatea A 2.2. Combaterea violenței, a bullying-ului și a segregării școlare în rândul elevilor și dezvoltarea unui climat favorabil în școală din PNRAS.

 

În cadrul activității, s-au desfășurat numeroase jocuri interactive, prin intermediul cărora elevii de gimnaziu ai școlii au identificat tipurile de bullying (social, vebal, fizic și cyber-bullying), dar și „actorii” implicați în acest fenomen care predomină în școli: agresorul, victima și martorii (activi sau pasivi).

În derularea activității au fost implicați următorii participanți:

-Școala Gimnazială nr. 2 ”Tudor Vladimirescu” Albești (Prof. Chitic Mihaela, manager PNRAS, coordonator activitate; Prof. Buneanu Roxana, profesor și colaborator activitate; Prof. Ciocan Camelia-Paula, profesor și colaborator activitate; Prof. Cicoan Mihai, profesor și colaborator activitate; Prof. Flutur Elena, profesor și colaborator activitate; Prof. Herghiligiu Simona, profesor și colaborator activitate; Prof. înv. primar Maicariu Dana, profesor și colaborator activitate; Prof. Pistol Larisa, profesor și coordonator activitate; Prof. Zănoagă Loredana, profesor și colaborator activitate).

-Organizația „Salvați Copiii” (Ciornei Teodora, voluntar; Guler Amir-Mehmet, voluntar; Matei Alexandra-Teodora, voluntar; Strugariu Georgiana-Diana, voluntar).

”În urma derulării activității, au fost identificate următoarele aspecte pozitive: implicarea activă a tututor elevilor în cadrul activității; elevii devin parte a activităților, un „actor” implicat direct în procesul de predare-învățare-evaluare; captarea atenției tuturor elevilor datorită folosirii instrumentelor digitale; însușirea termenului de „bullying”; identificarea cauzelor acestui fenomen, dar și găsirea de soluții pentru a preveni fenomenul în unitățile școlare”, au transmis organizatorii, prof. Chitic Mihaela, manager proiect PNRAS, și prof. Herghiligiu Simona, profesor și expert PNRAS.






 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

„Anul Nou care n-a fost”, 10 trofee la Gala Premiilor Gopo!

astăzi, 10:15

Câștigătorul incontestabil al Galei, filmul “Anul Nou care n-a fost”, a obținut 10 premii Gopo, patru dintre trofee revenindu-i regizorului, scenaristului și producătorului Bogd...

Doi elevi botoșăneni s-au întors cu rezultate frumoase de la Olimpiada Naţională de Tehnologii! (Foto)

astăzi, 10:01

În perioada 23 - 27 aprilie 2025 Craiova a găzduit Olimpiada Națională din Aria Curriculară „Tehnologii”. Evenimentul a reunit în Craiova 172 de elevi și 42 de profesori &...

Ședință a CSAT cu patru zile înainte de primul tur al prezidențialelor. Pe agendă: apărare, energie și spațiu!

astăzi, 09:39

Președintele interimar al României, Ilie Bolojan, a convocat pentru miercuri, 30 aprilie, o ședință a Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT), cu doar patru zile înaintea primu...