Activitate a polițiștilor la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” din Botoșani

Activitate a polițiștilor la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” din Botoșani

În perioada 28 februarie – 2 martie, în cadrul „Săptămânii altfel”, poliţiştii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității Botoşani au participat împreună cu elevii din clasele de liceu ale Colegiului Tehnic „Gheorghe Asachi” din Botoșani la diverse activităţi de informare pe mai multe teme, cum ar fi prevenirea victimizării prin infracţiuni informatice, prevenirea victimizării prin consum/trafic de droguri sau prin trafic de persoane, precum şi răspunderea penală a minorilor.

Siguranţa pe internet a fost un subiect dezbătut de poliţişti cu elevii. Recomandările generale privesc protejarea datelor personale, protejarea parolei, evitarea întâlnirilor cu persoane cunoscute pe internet sau anunţarea părinţilor despre intenţia unor astfel de întâlniri, selectarea atentă a imaginilor pe care le postează pe internet, respingerea unor contacte „agresive” venite din partea altor persoane şi anunţarea acestor incidente.

Totodată, au fost oferite informaţii pentru sensibilizarea şi conştientizarea elevilor expuşi riscului de a deveni victime ale consumului sau traficului de droguri, ale traficului de persoane, precum şi cu privire la implicaţiile acestor fenomene infracţionale.

De asemenea, au fost oferite date şi exemple concrete de situaţii în care minorii pot răspunde penal şi care sunt consecinţele unor astfel de fapte pentru aceştia.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Aleșii de la județ au mutat ședința ordinară în online, un consilier îi cere Doinei Federovici socoteală cu datoriile! (video)

Vineri, 26 Iulie 2024
392

Ședința ordinară a Consiliului Județean aferentă lunii iulie a fost organizată, vineri, 26 iulie, în online.Toate proiectele existente pe ordinea de zi au trecut de votul consilierilor...

Cătălin Flutur aduce acuzații grave la adresa lui Valeriu Iftime: „PNL și PSD au făcut un troc la nivel mare...”

Vineri, 26 Iulie 2024
820

La aproximativ o lună de la alegerile locale din 9 iunie 2024, mai exact pe 1 iulie, Cătălin Flutur a avut și prima reacție. Atunci, liberalul care a pierdut cursa pentru funcția de primar al mu...

Persoane dispărute și date în urmărire națională sau internațională, depistate cu ajutorul aplicației e-Dac la Botoșani! (video)

Vineri, 26 Iulie 2024
368

De la începutul lunii aprilie 2024, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani au fost dotați cu terminale mobile, având instalată aplicația e-DAC...