Activitate a polițiștilor la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” din Botoșani

Activitate a polițiștilor la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” din Botoșani

În perioada 28 februarie – 2 martie, în cadrul „Săptămânii altfel”, poliţiştii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității Botoşani au participat împreună cu elevii din clasele de liceu ale Colegiului Tehnic „Gheorghe Asachi” din Botoșani la diverse activităţi de informare pe mai multe teme, cum ar fi prevenirea victimizării prin infracţiuni informatice, prevenirea victimizării prin consum/trafic de droguri sau prin trafic de persoane, precum şi răspunderea penală a minorilor.

Siguranţa pe internet a fost un subiect dezbătut de poliţişti cu elevii. Recomandările generale privesc protejarea datelor personale, protejarea parolei, evitarea întâlnirilor cu persoane cunoscute pe internet sau anunţarea părinţilor despre intenţia unor astfel de întâlniri, selectarea atentă a imaginilor pe care le postează pe internet, respingerea unor contacte „agresive” venite din partea altor persoane şi anunţarea acestor incidente.

Totodată, au fost oferite informaţii pentru sensibilizarea şi conştientizarea elevilor expuşi riscului de a deveni victime ale consumului sau traficului de droguri, ale traficului de persoane, precum şi cu privire la implicaţiile acestor fenomene infracţionale.

De asemenea, au fost oferite date şi exemple concrete de situaţii în care minorii pot răspunde penal şi care sunt consecinţele unor astfel de fapte pentru aceştia.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Circ politic în ședința de CL, s-a lăsat și cu jigniri. Primar: „Pietrele mai lipsesc și crucea...” (foto, video)

Joi, 28 Martie 2024
1224

În prag de campanie electorală politicienii nu mai țin cont de nimic. Ședința de Consiliul Local a Primăriei municipiului Botoșani din cursul zilei de joi, 28 martie 2024, s-a lăsat cu o ...

Calvar pentru șoferi pe strada Pacea, consilier nemulțumit de... asfaltare (foto, video)

Joi, 28 Martie 2024
764

În plenul ședinței de Consiliul Local de luna trecută, consilierul Maxim Maricel s-a declarat nemulțumit de faptul că nu intervine nimeni pe strada Pacea, acolo unde șoferii se „chin...

Zilele municipiului Botoșani sub semnul întrebării, consilierii nu au votat proiectul: „A picat, clar. Bucurați-vă” (foto, video)

Joi, 28 Martie 2024
437

Raluca Curelariu, consilier local din partea partidului USR – Filiala Botoșani, a avut o interpelare în acest sens, punând spre dezbatere un amendament la acest proiect.„N...